Harmadszor is újrakezdik a vesztegetéssel vádolt titkosszolgálati vezetők perét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megsemmisítette a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsának ítéletét Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatója, Gyarmati György, az NBH volt osztályvezetője és Jakubinyi Róbert vesztegetési ügyében, írja a Magyar Idők. A per anyaga titkos, az ítélőtábla ülésén csak a bíróság tagjai és a jegyzőkönyvvezető vettek részt, és a határozatot se hirdették ki. Az ítéletről nem tájékoztatták a közvéleményt, az Idők csak Galambos védőjétől, Molnár Lajostól értesült a döntésről.

A Kaposvári Törvényszék más a második eljárást folytatta az ügyben, ami 2014-ben még a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsán indult, hogy aztán egy évvel később Kaposváron kezdődjön előlröl.

A most megsemmisített ítélet alapján Galambost öt, Jakubinyit négy, Gyarmatit három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentésért, illetve az ítélet hatályon kívül helyezéséért fellebbezett. Az ítélőtábla ez utóbbit választotta.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.