Harmadszor is újrakezdik a vesztegetéssel vádolt titkosszolgálati vezetők perét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Megsemmisítette a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsának ítéletét Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatója, Gyarmati György, az NBH volt osztályvezetője és Jakubinyi Róbert vesztegetési ügyében, írja a Magyar Idők. A per anyaga titkos, az ítélőtábla ülésén csak a bíróság tagjai és a jegyzőkönyvvezető vettek részt, és a határozatot se hirdették ki. Az ítéletről nem tájékoztatták a közvéleményt, az Idők csak Galambos védőjétől, Molnár Lajostól értesült a döntésről.

A Kaposvári Törvényszék más a második eljárást folytatta az ügyben, ami 2014-ben még a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsán indult, hogy aztán egy évvel később Kaposváron kezdődjön előlröl.

A most megsemmisített ítélet alapján Galambost öt, Jakubinyit négy, Gyarmatit három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentésért, illetve az ítélet hatályon kívül helyezéséért fellebbezett. Az ítélőtábla ez utóbbit választotta.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.