Harmadszor is újrakezdik a vesztegetéssel vádolt titkosszolgálati vezetők perét

2018 június 21., csütörtök 3:48
39

Megsemmisítette a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsának ítéletét Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatója, Gyarmati György, az NBH volt osztályvezetője és Jakubinyi Róbert vesztegetési ügyében, írja a Magyar Idők. A per anyaga titkos, az ítélőtábla ülésén csak a bíróság tagjai és a jegyzőkönyvvezető vettek részt, és a határozatot se hirdették ki. Az ítéletről nem tájékoztatták a közvéleményt, az Idők csak Galambos védőjétől, Molnár Lajostól értesült a döntésről.

A Kaposvári Törvényszék más a második eljárást folytatta az ügyben, ami 2014-ben még a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsán indult, hogy aztán egy évvel később Kaposváron kezdődjön előlröl.

A most megsemmisített ítélet alapján Galambost öt, Jakubinyit négy, Gyarmatit három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentésért, illetve az ítélet hatályon kívül helyezéséért fellebbezett. Az ítélőtábla ez utóbbit választotta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt