Sörétes puskával meglőtt gólyát találtak Hajdúszoboszló határában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Antonio Siracusa/Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány

„Sörétes puskával lőtték meg ezt a fehér gólyát Hajdúszoboszló határában” – közölte a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány a Facebookon. Azt írják, hogy amikor rátaláltak, sétált, nem tudott elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott. A bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódhatott. A csontok el is törtek, így megröntgenezték a műtét előtt, és kiderült: sörétszemek kerültek a madárba.

A gólya már jobban van, a sérüléseit ellátták, a lövedékeket is eltávolították, és átadták a rendőrségnek.

Idén egy parlagi sas után ez már a második fokozottan védett faj, (nem is beszélve a tucatnyi nem fokozottan-, de védett madárról), amit még csak nem is képzetlenek légpuskával, hanem egyenesen vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítettek meg – írják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.