Sörétes puskával meglőtt gólyát találtak Hajdúszoboszló határában

ÁLLAT
2018 június 21., 10:17
comments 37
photo_camera Fotó: Antonio Siracusa/Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány

„Sörétes puskával lőtték meg ezt a fehér gólyát Hajdúszoboszló határában” – közölte a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány a Facebookon. Azt írják, hogy amikor rátaláltak, sétált, nem tudott elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott. A bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódhatott. A csontok el is törtek, így megröntgenezték a műtét előtt, és kiderült: sörétszemek kerültek a madárba.

A gólya már jobban van, a sérüléseit ellátták, a lövedékeket is eltávolították, és átadták a rendőrségnek.

Idén egy parlagi sas után ez már a második fokozottan védett faj, (nem is beszélve a tucatnyi nem fokozottan-, de védett madárról), amit még csak nem is képzetlenek légpuskával, hanem egyenesen vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítettek meg – írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.