Sörétes puskával meglőtt gólyát találtak Hajdúszoboszló határában

Fotó: Antonio Siracusa/Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány

„Sörétes puskával lőtték meg ezt a fehér gólyát Hajdúszoboszló határában” – közölte a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány a Facebookon. Azt írják, hogy amikor rátaláltak, sétált, nem tudott elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott. A bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódhatott. A csontok el is törtek, így megröntgenezték a műtét előtt, és kiderült: sörétszemek kerültek a madárba.

A gólya már jobban van, a sérüléseit ellátták, a lövedékeket is eltávolították, és átadták a rendőrségnek.

Idén egy parlagi sas után ez már a második fokozottan védett faj, (nem is beszélve a tucatnyi nem fokozottan-, de védett madárról), amit még csak nem is képzetlenek légpuskával, hanem egyenesen vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítettek meg – írják.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.