Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár feladata lesz a civilekkel való foglalkozás

POLITIKA
2018 június 21., 06:38

A Népszava azt írja, hogy Áder János államfő augusztus 1-től (több más államtitkárral és helyettes államtitkárral együtt) kinevezte a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának Szalay-Bobrovniczky Vincét. A kinevezése megjelent a június 8-i Magyar Közlönyben, de ebben nem szerepel, hogy az új vezetők mivel foglalkoznak majd.

A lap viszont úgy tudja, Szalay-Bobrovniczky Vincének – aki most magyar nagykövet Helsinkiben – a civilekkel való foglalkozás-kapcsolattartás lesz a feladata.

Szalay-Bobrovniczky a kiküldetése előtt EU-s ügyekért felelős helyettes államtitkár volt, előtte pedig Magyarország bécsi nagykövete. Innen lehet ismerős:

link Forrás

Frissítés: A cikkünk megjelenése után Szalay-Bobrovniczky jelezte a kivonatban elsütött „viccemmel” kapcsolatban (miszerint nem derül ki a Magyar Közlönyből, hogy az új helyettes államtitkár feladata a civilek véleményének a kikérése lesz-e, vagy csak a begyűjtésüket kell-e koordinálnia), hogy ilyen feladatszabást nem kapott és nem is fogadna el, „a magyar kormány természetesen senkit nem gyűjt be”. „A civil szférával együttműködünk és lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a hazai civil szervezeteket. Ez lesz a feladatom” – írta. Azt is említette, hogy a Népszava pontatlan állításával ellentétben őt nem Áder János államfő nevezte ki, hanem Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök, ugyanis ő helyettes államtitkár lesz, nem államtitkár, és a törvények ebben az esetben miniszterelnöki kinevezést írnak elő. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.