Távozik az Intel vezetője, mert kapcsolata volt a vállalat egy alkalmazottjával

külföld
2018 június 21., 15:00
comments 80

Csütörtökön jelentette be az Intel, hogy a vállalat vezérigazgatója, Brian Krzanich távozik a posztjáról. 

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A vállalat vezetése nemrég értesült róla, hogy Krzanichnak korábban az Intel egyik alkalmazottjával volt kapcsolata. Vizsgálatot indítottak, ami megerősítette, hogy az igazgató ezzel megszegte a vállalat belső szabályzatát, ami minden vezetőre érvényes, és ami kimondja, hogy nem léphetnek kapcsolatra beosztottjaikkal. 

Krzanich erre felajánlotta a lemondását, amit az igazgatótanács elfogadott. Átmenetileg az eddigi gazdasági vezető, Robert Swan veszi át a cég vezetését. 

Az 58 éves Krzanich 2013 óta vezette a céget, és ez idő alatt komoly szerepet vállalt az Intel profiljának átszabásában, a chipgyártásról a fókuszt fokozatosan az adatszolgáltatások felé tolva. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.