Távozik az Intel vezetője, mert kapcsolata volt a vállalat egy alkalmazottjával

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csütörtökön jelentette be az Intel, hogy a vállalat vezérigazgatója, Brian Krzanich távozik a posztjáról. 

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A vállalat vezetése nemrég értesült róla, hogy Krzanichnak korábban az Intel egyik alkalmazottjával volt kapcsolata. Vizsgálatot indítottak, ami megerősítette, hogy az igazgató ezzel megszegte a vállalat belső szabályzatát, ami minden vezetőre érvényes, és ami kimondja, hogy nem léphetnek kapcsolatra beosztottjaikkal. 

Krzanich erre felajánlotta a lemondását, amit az igazgatótanács elfogadott. Átmenetileg az eddigi gazdasági vezető, Robert Swan veszi át a cég vezetését. 

Az 58 éves Krzanich 2013 óta vezette a céget, és ez idő alatt komoly szerepet vállalt az Intel profiljának átszabásában, a chipgyártásról a fókuszt fokozatosan az adatszolgáltatások felé tolva. (Financial Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.