Távozik az Intel vezetője, mert kapcsolata volt a vállalat egy alkalmazottjával

külföld
2018 június 21., 15:00
comments 84

Csütörtökön jelentette be az Intel, hogy a vállalat vezérigazgatója, Brian Krzanich távozik a posztjáról. 

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A vállalat vezetése nemrég értesült róla, hogy Krzanichnak korábban az Intel egyik alkalmazottjával volt kapcsolata. Vizsgálatot indítottak, ami megerősítette, hogy az igazgató ezzel megszegte a vállalat belső szabályzatát, ami minden vezetőre érvényes, és ami kimondja, hogy nem léphetnek kapcsolatra beosztottjaikkal. 

Krzanich erre felajánlotta a lemondását, amit az igazgatótanács elfogadott. Átmenetileg az eddigi gazdasági vezető, Robert Swan veszi át a cég vezetését. 

Az 58 éves Krzanich 2013 óta vezette a céget, és ez idő alatt komoly szerepet vállalt az Intel profiljának átszabásában, a chipgyártásról a fókuszt fokozatosan az adatszolgáltatások felé tolva. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt