Vádat emeltek az izraeli kormányfő neje ellen

Csalás miatt vádat emeltek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök neje, Szara ellen. A vád szerint Szara Netanjahu jogtalanul számolt el százezer dollárnyi kajaköltséget.

Az ügyészség május óta várt a vádemeléssel, mert úgy nézet ki, hogy vádalkut tudnak kötni a miniszterelnök nejével. Végül a vádalku összemlott, így most vádat emeltek.

A kérdés, hogy mit lép a miniszterelnök. 1977-ben, amikor az akkori miniszterelnök, Jichak Rabin neje ellen emeltek vádat, Rabin lemondott a posztjáról. Netanjahutól senki sem vár ilyesmit, ugyanakkor politikailag gyengítheti a botrány, ami a Jerusalem Post értesülései szerint azt is előrevetíti, hogy akár hónapokon belül, de legkésőbb 2019 elején bizalmatlansági indítvánnyal megbuktathatják a parlamentben.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.