Vádat emeltek az izraeli kormányfő neje ellen

Csalás miatt vádat emeltek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök neje, Szara ellen. A vád szerint Szara Netanjahu jogtalanul számolt el százezer dollárnyi kajaköltséget.

Az ügyészség május óta várt a vádemeléssel, mert úgy nézet ki, hogy vádalkut tudnak kötni a miniszterelnök nejével. Végül a vádalku összemlott, így most vádat emeltek.

A kérdés, hogy mit lép a miniszterelnök. 1977-ben, amikor az akkori miniszterelnök, Jichak Rabin neje ellen emeltek vádat, Rabin lemondott a posztjáról. Netanjahutól senki sem vár ilyesmit, ugyanakkor politikailag gyengítheti a botrány, ami a Jerusalem Post értesülései szerint azt is előrevetíti, hogy akár hónapokon belül, de legkésőbb 2019 elején bizalmatlansági indítvánnyal megbuktathatják a parlamentben.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.