Agyrákos donor szöveteit kapta meg három csecsemő és egy felnőtt a szívbillentyűbankból

Súlyos hibát követtek el egy állami fenntartású ausztrál szövetbankban, ahol szívbillentyűket és szívbillentyűszövetet tárolnak. Egy olyan donor szöveteit operáltak ugyanis bele 3 csecsemő és 1 felnőtt szívbeteg szervezetébe, aki rosszindulatú agydaganattól szenvedett.

Queensland állam egészségügyi hatóságának vezetője, Jeannette Young "szörnyű hibának" nevezte az esetet, de azonnal hozzátette azt is, hogy "hihetetlenül kicsi" az esélye annak, hogy a betegeknek bármi további problémája származzon ebből.

Mind a négy érintett családot tájékoztatták a problémáról, az érintettek egészségi állapotát pedig folyamatosan ellenőrzik. Ezt, miután szövetátültetésen estek át, amúgy is megtennék egyébként.

A hatóságok valószínűtlennek tartják, bár kizárni egyelőre nem tudják, hogy mások is kaphattak potenciálisan veszélyes szöveteket.

A szövetbanknál ettől függetlenül is állt a bál egy ideje, a működését is felfüggesztették korábban, de az még pénzügyi problémák miatt történt.

(via Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.