Egy félidőnyi altatás után Nigéria lefocizta Izlandot

június 22., 17:00
NGA
2
0
ISL
Gól:
Musa (49', 74')
Sárga lap:
Idowu (44')
Piros lap:

Tovább folytatódott az őrület a D-csoportban: a második kör második meccsén Nigéria csapott össze Izlanddal, és a második félidőben simán felőrölték ellenfelüket, 2-0-ára győzve. 

Az első félidő a vébé kevésbé szórakoztató arcát mutatta: Nigériának még kapura lövése sem volt, míg az izlandiak ugyan meghúzták a játékrész elejét és végét, de gólt nem tudtak szerezni.

Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

A második félidőre viszont mintha egy másik nigériai csapat jött volna ki a pályára, és kifejezetten látványos támadófocival kezdték el rohamozni az izlandi kaput. Aminek hamar meg is lett az eredménye, egy oldalról érkező beadást Ahmed Musa gyönyörűen vett le, majd magabiztosan lőtte be:

Az izlandiak próbáltak ugyan magukra találni, de Nigériával ekkor már nehéz volt tartani a lépést, több veszélyes támadás és egy látványos kapufa után a 75. percben Musa ismét betalált. Egy előrevágott labdát szépen vitt be a tizenhatoson belülre, hogy aztán ott mindenki mellett elvigye, majd bevágja: 

A 80. percben a videóbíró révén esélyt kapott Izland a szépítésre: Ebuehi becsúszása nem ért labdát a tizenhatoson belül, ellenben Finnbodvarssont igen, és bár a játékvezető elsőre nem ítélt tizenegyest, újranézés után már járt a jogos büntető. De a válogatott legismertebb játékosa, Sigurðsson csúnyán fölé lőtte. 

Ezek után még egy említésre méltó izlandi helyzet adódott, de gólt szerezni már nem tudtak. Nigéria egy félidőnyi jó játékkal megérdemelten verte meg az európai kiscsapatot. 

A D-csoportot két kör után Horvátország vezeti magabiztos hat ponttal, Nigéria feljött a második helyre három ponttal, míg a harmadik-negyedik helyen egy-egy ponttal Izland és Argentína áll. 

Az utolsó fordulóban Izland - Horvátország és Nigéria - Argentína lesz majd műsoron. 

D csoport M Gy D V G+ G- GK P
1. Horvátország 3 3 0 0 7 1 6 9
2. Argentína 3 1 1 1 3 5 -2 4
3. Nigéria 3 1 0 2 3 4 -1 3
4. Izland 3 0 1 2 2 5 -3 1

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.