Egy félidőnyi altatás után Nigéria lefocizta Izlandot

június 22., 17:00
NGA
2
0
ISL
Gól:
Musa (49', 74')
Sárga lap:
Idowu (44')
Piros lap:

Tovább folytatódott az őrület a D-csoportban: a második kör második meccsén Nigéria csapott össze Izlanddal, és a második félidőben simán felőrölték ellenfelüket, 2-0-ára győzve. 

Az első félidő a vébé kevésbé szórakoztató arcát mutatta: Nigériának még kapura lövése sem volt, míg az izlandiak ugyan meghúzták a játékrész elejét és végét, de gólt nem tudtak szerezni.

Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

A második félidőre viszont mintha egy másik nigériai csapat jött volna ki a pályára, és kifejezetten látványos támadófocival kezdték el rohamozni az izlandi kaput. Aminek hamar meg is lett az eredménye, egy oldalról érkező beadást Ahmed Musa gyönyörűen vett le, majd magabiztosan lőtte be:

Az izlandiak próbáltak ugyan magukra találni, de Nigériával ekkor már nehéz volt tartani a lépést, több veszélyes támadás és egy látványos kapufa után a 75. percben Musa ismét betalált. Egy előrevágott labdát szépen vitt be a tizenhatoson belülre, hogy aztán ott mindenki mellett elvigye, majd bevágja: 

A 80. percben a videóbíró révén esélyt kapott Izland a szépítésre: Ebuehi becsúszása nem ért labdát a tizenhatoson belül, ellenben Finnbodvarssont igen, és bár a játékvezető elsőre nem ítélt tizenegyest, újranézés után már járt a jogos büntető. De a válogatott legismertebb játékosa, Sigurðsson csúnyán fölé lőtte. 

Ezek után még egy említésre méltó izlandi helyzet adódott, de gólt szerezni már nem tudtak. Nigéria egy félidőnyi jó játékkal megérdemelten verte meg az európai kiscsapatot. 

A D-csoportot két kör után Horvátország vezeti magabiztos hat ponttal, Nigéria feljött a második helyre három ponttal, míg a harmadik-negyedik helyen egy-egy ponttal Izland és Argentína áll. 

Az utolsó fordulóban Izland - Horvátország és Nigéria - Argentína lesz majd műsoron. 

D csoport M Gy D V G+ G- GK P
1. Horvátország 3 3 0 0 7 1 6 9
2. Argentína 3 1 1 1 3 5 -2 4
3. Nigéria 3 1 0 2 3 4 -1 3
4. Izland 3 0 1 2 2 5 -3 1

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.