Egy félidőnyi altatás után Nigéria lefocizta Izlandot

futball
2018 június 22., 14:55
comments 52
[ Error: Hiányzó widget ]

Tovább folytatódott az őrület a D-csoportban: a második kör második meccsén Nigéria csapott össze Izlanddal, és a második félidőben simán felőrölték ellenfelüket, 2-0-ára győzve. 

Az első félidő a vébé kevésbé szórakoztató arcát mutatta: Nigériának még kapura lövése sem volt, míg az izlandiak ugyan meghúzták a játékrész elejét és végét, de gólt nem tudtak szerezni.

photo_camera Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

A második félidőre viszont mintha egy másik nigériai csapat jött volna ki a pályára, és kifejezetten látványos támadófocival kezdték el rohamozni az izlandi kaput. Aminek hamar meg is lett az eredménye, egy oldalról érkező beadást Ahmed Musa gyönyörűen vett le, majd magabiztosan lőtte be:

Az izlandiak próbáltak ugyan magukra találni, de Nigériával ekkor már nehéz volt tartani a lépést, több veszélyes támadás és egy látványos kapufa után a 75. percben Musa ismét betalált. Egy előrevágott labdát szépen vitt be a tizenhatoson belülre, hogy aztán ott mindenki mellett elvigye, majd bevágja: 

A 80. percben a videóbíró révén esélyt kapott Izland a szépítésre: Ebuehi becsúszása nem ért labdát a tizenhatoson belül, ellenben Finnbodvarssont igen, és bár a játékvezető elsőre nem ítélt tizenegyest, újranézés után már járt a jogos büntető. De a válogatott legismertebb játékosa, Sigurðsson csúnyán fölé lőtte. 

Ezek után még egy említésre méltó izlandi helyzet adódott, de gólt szerezni már nem tudtak. Nigéria egy félidőnyi jó játékkal megérdemelten verte meg az európai kiscsapatot. 

A D-csoportot két kör után Horvátország vezeti magabiztos hat ponttal, Nigéria feljött a második helyre három ponttal, míg a harmadik-negyedik helyen egy-egy ponttal Izland és Argentína áll. 

Az utolsó fordulóban Izland - Horvátország és Nigéria - Argentína lesz majd műsoron. 

[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.