Megint koppintáson kapták Kanye Westet

külföld
2018 június 22., 10:37
comments 81

Vasárnap hívta fel követői figyelmét a Diet Prada (divatrajongóknak melegen ajánlom) arra, hogy a rapper legújabb kampányában megint van egy olyan elem, ami más fejéből, korábban pattant ki. Instájukon azt írták, a Yeezy Season 6 kampányának képe egészen meglepően nagy hasonlóságot mutat Rita Minissi egy korábbi sorozatával.

link Forrás

A művésznő a Refinery29-hez eljuttatott közleményében azt írja, „bár nagyon zavar ez a fajta kizsákmányolás, de még nagyobb probléma, hogy egy nagyvállalat profitál egy saját forrásból gazdálkodó művész munkájából, és valami katartikus dolgot alakít tőkévé; megpróbálja ellopni egy embertől a valóságot következmények nélkül.”

Hozzátette, Westet és a YEEZY-t is kedveli, simán benne lett volna az együttműködésben is, ha felkérik rá. Nem mellesleg Minissi munkája személyes traumán alapul, és a vágyat fejezi ki, hogy újra el tudja fogadni a testét, így különösen rosszul hangzik, hogy konkrétan kiárusítják a művészetét. Kanye West egyelőre nem reagált a vádakra, de a YEEZY rajongói máris elküldték a művésznőt a bús picsába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.