Németország folytathatja az európai világbajnokok hagyományait

június 23., 20:00
DEU
2
1
SWE
Gól:
Toivonen ('32) Reus (48') Kroos ('96)
Sárga lap:
Ekdal ('52) Boateng ('71, '82) Larsson ('97)
Piros lap:
Boateng ('82)

Nem Szymon Marciniak játékvezetőn, de még csak nem is Clement Turpin videóbírón múlt Svédország félidei vezetése, de az északiak ellenszélben is előnybe tudtak kerülni Németországgal szemben.

Nem úgy indult az első félidő, hogy svéd vezetéssel fordulunk a szünetre. A németek az első másodperctől kezdve nyomtak, a 2. percben már óriási gólhelyzetük is akadt. Werner küzdött meg egy labdáért az ötös sarkánál, az alapvonalnál. Másodjára sikerült betennie középre, de Draxler hat méterről se talált be, Olsenről kipattant a lövése.

Egy percre rá Hector lövését is blokkolták.

Az első tíz percben a svédek szinte labdához se értek. A hivatalos statisztikák szerint mindössze hat passzuk volt. A németeknek?

122

Aztán a 12. percben villámgyors kontra után Berg lépett ki egyedül, rávezette Neuerre. De elrúgni már nem tudta, mert Boateng hátulról felrúgta. A bíró továbbot intett, a videós stáb pedig nem szólt rá. Botrány, komolyan mondom.

A meccs képe ettól nem változott meg, Németország gyakorlatilag letolta a pályáról a svédeket. A félidő felénél 224:29 volt a passzok, 82:16 a labdabirtoklás aránya.

A félidő második felében Svédország kezdett kiszabadulni a nyomásból. Ebben persze az is segített, hogy a németek érthetetlen okokból percekig nem cserélték le a fejsérülést szenvedett Rudyt.

A 36. percben aztán egy gyors kigratás után Toivonen megszerezte a vezetést a svédeknek. A meg nem adott 11-esre tekintettel abszolút megérdemelten. És bár a németek uralták mezőnyben a játékot, annyira váratlan se volt a gól, a svéd kontrák veszélyesek, rendre nagy területük van a felfutó német szélső hátvédek mögött.

Olsen két bravúros védésének köszönhetően maradt a svéd vezetés a 39. percben, Müller másodjára közvetlen közelről próbálkozhatott.

A 44. percben a svédek megduplázhatták volna az előnyüket, de a kecsegtető helyzetben kilépő Claerson a két lehetséges jó megoldás, a kapura lövés és a beadás helyett a totojázást választotta. A félidő utolsó helyzete is a svédeké volt, Berg fejesét Neuer bravúrral tolta ki a jobb alsó sarokból.

F csoport M Gy D V G+ G- GK P
1. Svédország 3 2 0 1 5 2 3 6
2. Mexikó 3 2 0 1 3 4 -1 6
3. Dél-Korea 3 1 0 2 3 3 0 3
4. Németország 3 1 0 2 2 4 -2 3

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.