A teljes svéd válogatott felsorakozott a learabozott svéd középpályás mellett

A svéd középpályás, Jimmy Durmaz rasszista támadások kereszttüzébe került a közösségi médiában, miután a szombati meccsen a 95. percben összehozta a németek győzelmét: felvágott egy német játékost, amiért szabadrúgást kaptak a németek, Toni Kroos pedig belőtte, így lett az eredmény 2-1 Németország javára.

Durmaz Svédországban született, de szír szülők gyermekeként. A vasárnapi edzést a csapat úgy kezdte, hogy a játékos felolvasott egy közleményt:

“A tegnapi eseményekkel kapcsolatban el kell mondjam, hogy futballista vagyok, el kell fogadnom a kritikát azért, amit a pályán teszek. Ez a munkám része. De ennek is vannak határai. Amikor valaki megfenyeget, feketének, arabnak, terroristának, tálibnak nevez.., akkor átlép ezen a határon. És ha valaki a családomat és a gyerekeimet fenyegeti, az ennél is rosszabb… ki a fene tesz ilyet?” - mondta a focista. Majd közölte, hogy büszke rá, hogy a svéd válogatottban játszhat.

Fotó: Maximilian Haupt/dpa Picture-Alliance/AFP

Miután Durmaz befejezte, az egész csapat odaállt mellé, és azt mondták, “Fuck racism”.

A svéd futball szövetség jelentette is az esetet a rendőrségnek. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.