Csodás meccsen Szenegál-Japán 2-2, még mindketten simán továbbjuthatnak

futball
2018 június 24., 15:10
comments 33
Kavasima, Szané és Haszebe
photo_camera Kavasima, Szané és Haszebe Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
[ Error: Hiányzó widget ]

A H-csoport talán az egyik legérdekesebb csoport mind közül: kifejezetten izgalmas és egzotikus csapatok kerültek ide, ráadásul rögtön dupla meglepetéssel végződött az első kör: Szenegál legyőzte a lengyeleket, Japán pedig Kolumbiát gyűrte le. 

Vasárnap előbb a két győztes csapat találkozott Jekatyerinburgban. Az első meccsen nagyon masszív benyomást keltő Szenegál valamivel esélyesebbnek tűnt; Japánról nem lehetett tudni, hogy vajon 11 ember ellen is tud úgy játszani, mint Kolumbia ellen. Végül nagyon jó hangulatú meccset játszott a két csapat, szinte végig felváltva dominálták a csapatok a játékot. 

Az első félidőben Szenegál kezdett jobban, rögtön az első percekben helyzeteket alakítottak ki, és a 11. percben meg is szerezték a vezetést előbb Sarr - Niang összejáték után Wagué tett középre egy labdát, Haragucsi fejjel elérte ugyan a beadást, de rossz helyre csúsztatott: Sabaly lőtt, és ugyan nem volt túl erős a próbálkozás, Kavasima a kapu előtt ólálkodó Mané lábára bokszolta a labdát, az pedig becsorgott a jobb sarokba. 

link Forrás

A 16. percben Inui és Kagava játszottak össze a bal szélen, szépen készítették le lövésre a labdát Haszebének, de ő 18 méterről saját csapattársát találta telibe, a 22. percben aztán Wague beadását Sarr húzta kapura 11-ről, Kavasima védett.

A félidő közepére kiegyenlítődött a küzdelem, aztán Japán, bár kapura sokáig nem volt veszélyes, szép lassan átvette az irányítást, főleg Kagava volt aktív. A 34. percben aztán első kaput találó lövésükkel egyenlítettek is: Haszebe ívelt saját térfeléről keresztbe Nagatomóhoz, ő tökéletesen vette át és készítette le a labdát Inuinak, aki nagyon szépen tekert a hosszú bal alsóba. 

link Forrás

A góltól felébredt Szenegál, az első játékrész vége megint az övék volt: a 39. percben Badou Ndiaye ugratta ki tökéletesen Niangot, aki jobbal, levegőből lőtt, Kavasima kiütötte a labdát. A bal szélen Sabaly többször a védelem mögé tudott kerülni, de nagy helyzetre már nem futotta. 

Sibaszaki esik át Niangon
photo_camera Sibaszaki esik át Niangon Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

A második félidőben is váltva voltak helyzetek a két kapunál: az 50. percben előbb Oszako fejesét védte Kadim N'Diaye, aztán Niang lőtt fölé, három perccel később Badou N'diaye tüzelt, Kavasima védett. Végül ismét a japánok kerekedtek felül, és a félidő derekára veszélyesebbek lettek. A 60. percben előbb Sibaszaki centerezéséről Oszako centikkel maradt le, a 65. percben pedig varázslatos baloldali támadás védén Oszako sarkazta Inui elé a labdát, aki jobbal csavart a hosszú felé, a léc mentett. 

Pont amikor Japán játszott jobban, váratlanul újra vezetést szereztek az afrikaiak: a 71. percben Mané gyönyörűen emelt be egy labdát a 16-oson belül érkező Sabalynak, ő egy szép csellel az alapvonal felé fordult, ballal beadott és a hosszún érkező Wague a léc alá bombázott, csodás gól volt.

link Forrás

Nisino edző a második bekapott gól után azonnal behozta két rutinos csatárát, Okazakit és Hondát is, és nem tette hiába. Alig néhány perc után sikerült az egyenlítés: a 78. percben Sané csúsztatott el egy beadást a kirepülő Kadim N'Diaye elől, így a kapus verve a földön maradt, a túloldalról Inui egyből középre küldte a labdát, Honda pedig az üres kapu bal sarkába passzolt. 

link Forrás

A hátralévő időben már nagy helyzet nem alakult ki, és végül igazságos döntetlen született. Ezzel mindkét csapat 4 pontos a H-csoportban, ahol a két vesztes csapat, Lengyelország és Kolumbia vasárnap este Kazanyban az életéért küzd majd. Az utolsó fordulóban Szenegál Kolumbiával, Japán Lengyelországgal találkozik. 

[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.