Egy kínai all you can eat kajálda TÉNYLEG bevezette a korlátlan fogyasztást, 11 nap alatt csődbe mentek

Egy kínai all you can eat kajálda akciót hirdetett, erre a vevők addig ettek, amíg csődbe nem vitték a helyet

A Chengduban lévő Jiamener Hotpot étterem a pikáns ételeiről híres. Június 1-én a tulajdonos úgy döntött, hogy a decemberi nyitás után ideje emelni a vendégszámot, és akciót hirdetett:

egy 18 dolláros tagságiért a vásárló egész hónapban korlátlanul ehetett az étteremben.

Elég nagy sikere lett a dolognak, a tulajdonos szerint naponta 500 vendégük lett. Sőt, a vendégek már három órával a nyitás előtt elkezdtek sorban állni az étteremnél.

Egyfelől bejött a dolog, június 11-re már 15 ezer dollárt kerestek. Másfelől viszont nagyon nem, mert hirtelen 76 ezer dolláros adósságuk is lett, és másnapra be is kellett zárniuk.

Hogy mi volt a probléma? A vevők nem egészen úgy képzelték a dolgot, ahogy az éttermesek.

Egyrészt, odaadták másoknak is a tagságiukat, ezért egy jeggyel többen is annyit ehettek, amennyit csak akartak. Mások nem álltak meg az evésnél, hanem elkezdték összecsomagolni és hazavinni az ételt nagy zsákokban.

A bezárást közlő poszt alatt sok vásárló el is mondta, maguk sem hitték, hogy ez sokáig fog így tartani. „Az lett volna a csoda, ha nem zár be” – írta valaki. Más azt kérdezte, „most a társadalom morális állapotát teszteltétek, vagy csak ennyire alacsony az IQ-tok?” Az étterem szerint, ha egyszer egyáltalán újranyitnak, a tagsági kártyák akkor is csak egy kedvezményre lesznek majd beválthatóak. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.