Elkelt Han Solo sugárvetője, az ára még Luke Skywalker lézerkardjának árára is rávert

FILM
2018 június 24., 13:44
comments 102

Árverésre bocsátották és eladták azt a sugárvetőt, amelyet Han Solo használt az eredeti Star Wars trilógia harmadik részében, a Jedi visszatérben.

A fából készült “fegyverért” 550 ezer dollárt, azaz közel 153 millió forintot pengetett ki valaki.

A sugárvető az árverés előtt 30 évig volt a film művészeti vezetőjének, James Schoppe-nak a tulajdonában.

photo_camera Han Solo sugárvetője Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

Ezzel az árveréssel Han Solo sugárvetője lekörözte Luke Skywalker lézerkardját, amelyet az első két részben használt. Azért csak 450 ezer dollárt fizettek.

Schoppe közel negyven tárgyat bocsátott árverésre, köztük egy Ewok-fejszét és még egy sugárvetőt. Hiába azonban a sok pénz, ezek a tárgyak közel sem keltek el annyiért, mint az eddigi legdrágábban eladott Star Wars-relikvia: R2-D2. A droidvázat (hiszen abban Frank Oz Kenny Baker ült) 2,76 millió dollárért adták el tavaly. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.