Bécsben közös temetőt nyitottak állatoknak és gazdáiknak

Az osztrák főváros sajtóirodája számolt be róla, hogy a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén új parcellát hoztak létre, ahol együtt temetik majd a jövőben az embereket és kedvenc állataikat. 

A közlemény szerint Bécsben minden második háztartásban él bejelentett háziállat, és a hűséges társakkal közösen eltöltött évek után sok állattulajdonos szeretne méltó nyughelyet biztosítani kedvenc háziállatának. 

„A Bécsi Állattemető megnyitását követően több olyan kérés érkezett a városlakóktól, hogy alakítsunk ki olyan temetőket, ahol a gazdik és kedvenceik közös sírhelyet kaphatnak. Az innovatív Bécs követni kívánja az új trendeket és örülök, hogy az állattartók kívánságait a Friedhöfe Wien megvalósította.“ – nyilatkozta Bécs városának tanácsosa, Ulli Sima a temető átadóján.

A sírkert kialakítása során külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el. A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető, a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, amik ezt követően meghosszabbíthatóak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.