Egy rekord már biztosan megdőlt ezen a világbajnokságon: soha ennyi büntetőrúgás nem volt még

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hétfő esti Irán-Portugália mérkőzés új rekordot állított be a futball-világbajnokságok történetébe:

Soha ennyi büntetőrúgást nem ítéltek még meg vébén, mint a mostanin.

Az eddigi rekord 18 megítélt büntető volt, ennyit rúgtak az 1990-es, a 1998-as és a 2002-es vébén is. A négy évvel ezelőtti brazil világbajnokságon pedig mindössze 13-at.

Most pedig még csak a csoportköröknél tart a vébé, de már 20 büntetőrúgásnál jár a számláló. A 19-ik a portugál, a 20-ik az iráni büntetőrúgás volt.

C. Ronaldo büntetőjeFotó: ANDREAS GEBERT/dpa Picture-Alliance/AFP

Mindennek nyilvánvalóan köze van a videóbíró-rendszer bevezetéséhez, az iráni büntetőrúgást - mint ahogy több más büntetőt is a mostani vébén - egyértelműen a videbíró miatt ítélt meg a bíró.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.