Egy rekord már biztosan megdőlt ezen a világbajnokságon: soha ennyi büntetőrúgás nem volt még

A hétfő esti Irán-Portugália mérkőzés új rekordot állított be a futball-világbajnokságok történetébe:

Soha ennyi büntetőrúgást nem ítéltek még meg vébén, mint a mostanin.

Az eddigi rekord 18 megítélt büntető volt, ennyit rúgtak az 1990-es, a 1998-as és a 2002-es vébén is. A négy évvel ezelőtti brazil világbajnokságon pedig mindössze 13-at.

Most pedig még csak a csoportköröknél tart a vébé, de már 20 büntetőrúgásnál jár a számláló. A 19-ik a portugál, a 20-ik az iráni büntetőrúgás volt.

C. Ronaldo büntetőjeFotó: ANDREAS GEBERT/dpa Picture-Alliance/AFP

Mindennek nyilvánvalóan köze van a videóbíró-rendszer bevezetéséhez, az iráni büntetőrúgást - mint ahogy több más büntetőt is a mostani vébén - egyértelműen a videbíró miatt ítélt meg a bíró.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.