Egy rekord már biztosan megdőlt ezen a világbajnokságon: soha ennyi büntetőrúgás nem volt még

futball
2018 június 25., 18:27
comments 81

A hétfő esti Irán-Portugália mérkőzés új rekordot állított be a futball-világbajnokságok történetébe:

Soha ennyi büntetőrúgást nem ítéltek még meg vébén, mint a mostanin.

Az eddigi rekord 18 megítélt büntető volt, ennyit rúgtak az 1990-es, a 1998-as és a 2002-es vébén is. A négy évvel ezelőtti brazil világbajnokságon pedig mindössze 13-at.

Most pedig még csak a csoportköröknél tart a vébé, de már 20 büntetőrúgásnál jár a számláló. A 19-ik a portugál, a 20-ik az iráni büntetőrúgás volt.

photo_camera C. Ronaldo büntetője Fotó: ANDREAS GEBERT/dpa Picture-Alliance/AFP

Mindennek nyilvánvalóan köze van a videóbíró-rendszer bevezetéséhez, az iráni büntetőrúgást - mint ahogy több más büntetőt is a mostani vébén - egyértelműen a videbíró miatt ítélt meg a bíró.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.