A BBC riportere Szijjártó Péternek: Ugye tudja, hogy maguknak valójában nincs bevándorlási problémája?

Ritkán fordul elő, hogy kormánypárti politikus valódi interjút adjon valódi kérdéseket feltevő újságíróknak, Szijjártó Péter külügyminiszter azonban a héten elfogadott Stop-Soros apropóján bevállalta, hogy a BBC kamerája elé ül, és beszél a kormány bevándorlási politikájáról és a Stop Sorosról.

A BBC Newsnight riportere, Emily Maitlis azonban nem a magyar viszonyokon edződött, így hiába kezdett el neki Szijjártó arról beszélni, hogy a politikai korrektség lázában élő uniós tagállamok meghívókat küldenek a menedékkérőknek a politikájukkal,

Maitlist inkább az érdekelte, hogy Orbán Viktor miért nevezi járványnak a bevándorlást, megszállóknak a menekülteket, és potenciális terroristáknak az érkezőket?

“Ez valójában nem a bevándorlásról szól, ugye? Hanem a xenofóbiáról” - mondta a riporter.

Szijjártó erre nem is tudott mást mondani csak azt, hogy kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett, ha sok százezer embert beengednek, azok között lehetnek terroristák is,

és egyébként is, kikéri magának, hogy a riporternő ilyen bántó dolgokat mondjon a magyarokról.

A BBC riporterét a Stop-Soros is nagyon érdekelte, meg is kérdezte, hogy miért fogadtak el egy olyan törvényt, amely kriminalizálja a menedékkérők segítését?

Szijjártó erre azt válaszolta, hogy azért, mert az ezt végző szervezetek határsértésre, illegális tevékenységre buzdítják az embereket. Erre a riporter megjegyezte, hogy de hát ezzel emberi jogokat és nemzetközi szerződéseket sértenek. Szijjártó ezt tagadta, szerinte a törvény nem erről szól, hanem az illegális bevándorlásról.

Maitlis erre visszavágott, hogy épp ez a fő probléma a törvénnyel, hiszen minden menedékkérő, aki az országba érkezik, illegálisan teszi azt, viszont mindegyiknek joga van ahhoz, hogy segítsenek neki beadni a kérelmét. Ami végső soron majd eldönti, hogy valóban illegális-e az ott tartózkodása.

Szijjártó szerint azonban az országoknak nem kell eltűrni azt, hogy ha megsértik a határaikat.

Erre Maitlis nekiszegezte a kérdést: Ugye tudja, hogy maguknak nincs bevándorlási problémája?

A riporter szerint Magyarországnak mindössze 3600 menedékkérelmet kellett elbírálnia, miközben az országban tízmillióan élnek. Idén például csak háromszáz menedékkérelmet adtak be.

Szijjártó erre megismételte, amit korábban mondott hogy az EU befogadó politikája miatt tízmilliók kelhetnek útra, ők mind délen várakoznak. Nagyon nem értették meg egymást a riporterrel, aki azt mondta, hogy ezeknek az embereknek a száma két év alatt több mint 80 százalékkal csökkent.

Az interjú végén pedig még a magyar a választáson is összevesztek, miután a riporter felhozta, hogy az ellenzéki pártok nem tartották fairnek a jelentős extra pénzzel kitömött kormánypárti kampányt.

Maga hazugságokat hangoztat, kiegyensúlyozatlan, és egyoldalú, maga csak azoknak a véleményével törődik, akik most frusztráltak, mert elveszítették a választást - mondta Szijjártó a riporternek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.