A brazil riporternő kiosztotta azt a gyökeret, aki adás közben megpróbálta lesmárolni az orosz vébén

2018 június 26., kedd 8:40
254

Julia Guimaraes vasárnap Jekatyerinburgból jelentkezett volna be a Japán-Szenegál meccs előtt, amikor egy férfi odalépett hozzá, hogy lesmárolja. Miután a riporternek sikerült elhúznia a fejét, majd leoltotta, hogy ne csinálja ezt, mert nem engedte meg neki. „Ez nem udvarias, ez nincs rendben. Sose csináld ez!” - mondta a férfinak, aki a háttérből zavarodott hangon annyit mondott: bocsi, bocsi

A riporter később arról írt a Twitteren, hogy sosem tapasztalt hasonlót Brazíliában, de mióta az orosz vébén dolgozik, már másodszorra fordult elő. A nyitómeccsen is zaklatták. Azt mondta, az egész jelenet szörnyű volt, és védtelennek érezte magát. Nem érti, egyesek még érzik úgy, hogy joguk van ezt tenni.

Ugyanakkor Brazíliában sem ismeretlen a jelenség, hogy a szurkolók egy része zaklatja a riporternőket.

Nemrég egy kampányt is indítottak, hogy felhívják a figyelmet a zaklatásokra. Egyébként Guimaraes a  Globo Esporte-nakl elismerte, hogy Brazíliában is történik hasonló, de ott még nem támadták le. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt