A brazil riporternő kiosztotta azt a gyökeret, aki adás közben megpróbálta lesmárolni az orosz vébén

futball
2018 június 26., 08:40
comments 237

Julia Guimaraes vasárnap Jekatyerinburgból jelentkezett volna be a Japán-Szenegál meccs előtt, amikor egy férfi odalépett hozzá, hogy lesmárolja. Miután a riporternek sikerült elhúznia a fejét, majd leoltotta, hogy ne csinálja ezt, mert nem engedte meg neki. „Ez nem udvarias, ez nincs rendben. Sose csináld ez!” - mondta a férfinak, aki a háttérből zavarodott hangon annyit mondott: bocsi, bocsi

link Forrás

A riporter később arról írt a Twitteren, hogy sosem tapasztalt hasonlót Brazíliában, de mióta az orosz vébén dolgozik, már másodszorra fordult elő. A nyitómeccsen is zaklatták. Azt mondta, az egész jelenet szörnyű volt, és védtelennek érezte magát. Nem érti, egyesek még érzik úgy, hogy joguk van ezt tenni.

Ugyanakkor Brazíliában sem ismeretlen a jelenség, hogy a szurkolók egy része zaklatja a riporternőket.

link Forrás

Nemrég egy kampányt is indítottak, hogy felhívják a figyelmet a zaklatásokra. Egyébként Guimaraes a  Globo Esporte-nakl elismerte, hogy Brazíliában is történik hasonló, de ott még nem támadták le. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.