A brazil riporternő kiosztotta azt a gyökeret, aki adás közben megpróbálta lesmárolni az orosz vébén

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Julia Guimaraes vasárnap Jekatyerinburgból jelentkezett volna be a Japán-Szenegál meccs előtt, amikor egy férfi odalépett hozzá, hogy lesmárolja. Miután a riporternek sikerült elhúznia a fejét, majd leoltotta, hogy ne csinálja ezt, mert nem engedte meg neki. „Ez nem udvarias, ez nincs rendben. Sose csináld ez!” - mondta a férfinak, aki a háttérből zavarodott hangon annyit mondott: bocsi, bocsi

A riporter később arról írt a Twitteren, hogy sosem tapasztalt hasonlót Brazíliában, de mióta az orosz vébén dolgozik, már másodszorra fordult elő. A nyitómeccsen is zaklatták. Azt mondta, az egész jelenet szörnyű volt, és védtelennek érezte magát. Nem érti, egyesek még érzik úgy, hogy joguk van ezt tenni.

Ugyanakkor Brazíliában sem ismeretlen a jelenség, hogy a szurkolók egy része zaklatja a riporternőket.

Nemrég egy kampányt is indítottak, hogy felhívják a figyelmet a zaklatásokra. Egyébként Guimaraes a  Globo Esporte-nakl elismerte, hogy Brazíliában is történik hasonló, de ott még nem támadták le. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.