Buzz Aldrin begurult, mert a gyerekei el akarják tőle perelni a pénzét és a milliókat érő űrrelikviáit

külföld
2018 június 26., 9:23
comments 231

Valódi kis háború alakult ki az egykori asztronauta, Buzz Aldrin családjában. A 88 éves Aldrin volt a második ember, aki a Hold felszínére lépett űrhajósként, az Apollo-11 legénységének tagjaként. Aldrin hétfőn beperelte a fiát, a lányát és a volt menedzserét, azzal gyanúsítva őket, hogy el akarják lopni a pénzét, és be akarják mocskolni az örökségét.

photo_camera Buzz Aldrin Fotó: Cooper Neill/AFP

Aldrin egy héttel azután nyújtotta be a keresetet, miután a gyerekei kérvényezték, hogy átvehessék az irányítást a pénzügyei felett.

Tették ezt arra hivatkozva, hogy az űrhajós felügyeletet igényel, mert az idős kora miatt egyre kevésbé beszámítható.

Buzz Aldrin nagyon berágott azon a feltételezésen, hogy már nem ura saját magának, egy múlt heti interjúban azt mondta, “senki sem gondolhatja, hogy nekem gondokság alatt lenne a helyem”. Azt is kikérte magának, hogy a gyerekei és a volt menedzsere meg akarják neki szabni a szerelmi életét is, például megtiltanák, hogy megházasodjon. Emellett pedig átvennék az irányítást a cége és az alapítványa felett.

A per tárgyát képzi az is, ki rendelkezzen Aldrin dollármilliókat érő űrrelikviái felett.

photo_camera Neil Armstrong és Buzz Aldrin az amerikai zászlóval a Holdon. Fotó: NASA/AFP

Aldrin két 60 éves gyereke, Andrew és Janice eközben azt állítja az apjáról, hogy új barátokat szerzett, akik el akarják választani a családjától. Eközben pedig veszélyesen gyorsan költi a pénzét (Aldrin legidősebb fia nem érintett a perben).

A bíróság most kirendel egy szakértőt, aki meg fogja vizsgálni Aldrin mentális egészségügyi állapotát. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt