Egy angol cég középvezetője több százezer fontos tételben sikkasztotta a vállalat pénzét, hogy macskákat vehessen belőle

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy építkezési cég pénzügyi vezetője közel 370 ezer angol fontot, azaz 137 millió forintot sikkasztott el a cég pénzéből Angliában. A pénzből pedig a saját, pazarló életvitelét finanszírozta,

például fajtiszta macskákat vásárolt.

Matthew Farrimond elhitette a munkáltatóival, hogy a pénzt jótékonysági szervezeteknek utalta, hamis számlákat szerzett be, a pénz pedig végül nála kötött ki. Ebből foglalózta le az új házát is.

A 41 éves férfi története azért is pikáns, mert éppen ő volt az az ember a cégnél, akinek védenie kellett volna a vállalat pénzügyi érdekeit. Ezzel szemben azonban éppen ő jelentette a legnagyobb veszélyt rá. Végül azután bukkott le, hogy valakinek feltűnt két szokatlanul nagy összegről kiállított csekk. Négy évet kapott. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.