Előadása után, egy wc-ben szúrták le az egyik legismertebb japán bloggert

külföld
2018 június 26., 12:29
comments 39

A japán kibertérben Hagex néven ismert Kenicsiro Okamotót vasárnap este késelték meg, percekkel miután befejezett egy előadást a sziget nyugati részén fekvő Fukuoka városában. 

Az eset attól igazán bizarr, hogy a 41 éves Okamoto épp arról beszélt előadása során, hogyan érdemes kezelni a konfiktusokat az online térben. Japán sajtóhírek szerint percekkel miután befejezte az előadást, egy olyan férfi szúrta meg többször nyakán és mellkasán Okamotót, akivel az interneten adódott konfliktusa. 

A tettes a helyszínről biciklivel menekült el, de néhány órával később feladta magát. Az áldozatot kórházba szállították, de addigra meghalt. 

Az elkövető korábban többször is inzultálta Okamotót a neten és kritizálta blogját. 

Az elkövető  Hidemitsu Matsumoto a rendőrségen elismerte, hogy a blogger és cikkei iránt érzett gyűlölete vezette a gyilkosságra. 

Okamoto a kiberbűnözés és a darkweb szakértőjének és tévécelebnek is számított Japánban, ahol nyilvános szereplők gyakori céltáblái az online követők zaklatásainak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.