Előadása után, egy wc-ben szúrták le az egyik legismertebb japán bloggert

A japán kibertérben Hagex néven ismert Kenicsiro Okamotót vasárnap este késelték meg, percekkel miután befejezett egy előadást a sziget nyugati részén fekvő Fukuoka városában. 

Az eset attól igazán bizarr, hogy a 41 éves Okamoto épp arról beszélt előadása során, hogyan érdemes kezelni a konfiktusokat az online térben. Japán sajtóhírek szerint percekkel miután befejezte az előadást, egy olyan férfi szúrta meg többször nyakán és mellkasán Okamotót, akivel az interneten adódott konfliktusa. 

A tettes a helyszínről biciklivel menekült el, de néhány órával később feladta magát. Az áldozatot kórházba szállították, de addigra meghalt. 

Az elkövető korábban többször is inzultálta Okamotót a neten és kritizálta blogját. 

Az elkövető  Hidemitsu Matsumoto a rendőrségen elismerte, hogy a blogger és cikkei iránt érzett gyűlölete vezette a gyilkosságra. 

Okamoto a kiberbűnözés és a darkweb szakértőjének és tévécelebnek is számított Japánban, ahol nyilvános szereplők gyakori céltáblái az online követők zaklatásainak. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.