Trump nem számított rá, hogy a kereskedelmi háborúja a Harley-Davidson kivonulásával kezdődik

külföld
2018 június 26., 06:05
comments 276

Donald Trumpot meglepte, hogy az általa indított kereskedelmi háború rögtön azzal kezdődött, hogy az egyik kedvenc amerikai vállalata, a Harley-Davidson bejelentette, hogy külföldre helyezi át a termelésének jelentős részét. Erre azért volt szükség, mert a Trump által bevezetett védővámokra válaszul az Európai Unió is több amerikai terméket megadóztatott, így majdnem 2200 dollárral lettek drágábbak a Harley motorjai az EU országaiban.

link Forrás

Pedig elméletileg Trump America First politikájának pont az lett volna a lényege, hogy visszaviszi a munkahelyeket az Egyesült Államokba. Ez most pont fordítva sült el. Az elnök a Twitteren kritizálta a Harley-Davidsont, amiért elsőként adta meg magát, pedig szerinte nem is kellene külön vámot fizetnie. Szerinte inkább az EU kereskedelmi gyakorlata okozott nekik jelentős károkat. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.