Vádat emeltek egy férfi ellen, mert ipari mennyiségű káromkodást zúdított a rendőrökre

2018 június 26., kedd 6:35
85

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádat emelt egy budapesti férfi ellen, mert becsületcsorbító kifejezésekkel nyomasztotta az intézkedő rendőröket.

A férfi budapesti lakos, de gyakran tartózkodik a Komárom-Esztergom megyei  Süttőn. A férfinek nem tettszett, hogy a két rendőr tavaly júliusban  Süttő-Neszmély közötti főúton intézkedett ellene, ezért trágár, megalázó, bántó, illetőleg sértő kifejezésekkel illette őket. (Ezt az ügyészségi közlemény nem részletezte.) Az ügyészség szerint ezek a kifejezések alkalmasak voltak a becsület csorbítására.

De ez sem volt elég, mert amikor szeptember elején a rendőrök Süttőn járőröztek, a férfi a helyi presszó teraszáról megint kiabálni kezdett nekik, majd oda is szaladt hozzájuk, hogy tovább szidhassa őket. Az ügyészség szerint a férfi monológja itt is alkalmas volt a becsület csorbítására. (Sajnos ezt sem részletezték.)

Mivel a sértettek a rendvédelmi szervek tagjai, így hivatalos személynek minősülnek,  munkakör ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a trágár férfi ellen. 

A férfi már volt büntetve, ezért az ügyészség vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kezdeményezte. Egyébként tagadta a bűncselekmény elkövetését, büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt