A Duna Arénában rendezik az amatőr ifjúsági bokszvilágbajnokságot

sport
2018 június 27., 15:56
comments 67

A különleges magyar észjárás ékes bizonyítéka:

az augusztus végi amatőr ifjúsági bokszvilágbajnokság a Duna Arénában rendezik.

A HírTV beszámolója szerint ezért a Magyar Ökölvívó Szövetség mellett az esemény társszervezője a tavalyi vizes vébét szervező BP 2017 Kft. is. A tíz napos versenyre 500 fiatalt várnak. Erdei Zsolt, a szövetség elnöke elmondta, hogy az esemény

„azért fontos, hogy nemzetközileg egy kicsit jobban föltegyük magunkat a térképre, tehát hogy tudják, hogy Magyarország egyáltalán létezik. Pillanatnyilag nem vagyunk túlságosan jó helyzetben, és azt gondolom, hogy ez a világbajnokság rengeteget lendíthet a diplomáciai megítélésünk szempontjából is.” 

Hogy miért egy uszodában kell megrendezni az eseményt, Erdei nem beszélt. Balogh Sándor az ökölvívó szövetség elnökségi tagja, és hogy hogy nem a Bp 2017. kft gazdasági igazgatója a HírTV-nek elmondta, hogy a ringeket a medence fölé építik majd úgy, hogy 

„egy kicsit leengedünk a medence szintjéből, sok száz kémiailag semleges vascsövet helyezünk el a medencében, és ennek a tetejére olyan borítást teszünk, amely 800kg/négyzetmétert megtart.” 

A vízcsere elkerülésével legalább 15 milliót spórol a cég. Balogh arról nem beszélt, hogy 

a tíznapos verseny miatt hány napig nem lehet majd úszni a nemzet uszodájában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.