A Duna Arénában rendezik az amatőr ifjúsági bokszvilágbajnokságot

2018 június 27., szerda 15:56
69

A különleges magyar észjárás ékes bizonyítéka:

az augusztus végi amatőr ifjúsági bokszvilágbajnokság a Duna Arénában rendezik.

A HírTV beszámolója szerint ezért a Magyar Ökölvívó Szövetség mellett az esemény társszervezője a tavalyi vizes vébét szervező BP 2017 Kft. is. A tíz napos versenyre 500 fiatalt várnak. Erdei Zsolt, a szövetség elnöke elmondta, hogy az esemény

„azért fontos, hogy nemzetközileg egy kicsit jobban föltegyük magunkat a térképre, tehát hogy tudják, hogy Magyarország egyáltalán létezik. Pillanatnyilag nem vagyunk túlságosan jó helyzetben, és azt gondolom, hogy ez a világbajnokság rengeteget lendíthet a diplomáciai megítélésünk szempontjából is.” 

Hogy miért egy uszodában kell megrendezni az eseményt, Erdei nem beszélt. Balogh Sándor az ökölvívó szövetség elnökségi tagja, és hogy hogy nem a Bp 2017. kft gazdasági igazgatója a HírTV-nek elmondta, hogy a ringeket a medence fölé építik majd úgy, hogy 

„egy kicsit leengedünk a medence szintjéből, sok száz kémiailag semleges vascsövet helyezünk el a medencében, és ennek a tetejére olyan borítást teszünk, amely 800kg/négyzetmétert megtart.” 

A vízcsere elkerülésével legalább 15 milliót spórol a cég. Balogh arról nem beszélt, hogy 

a tíznapos verseny miatt hány napig nem lehet majd úszni a nemzet uszodájában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt