A kis Levente (2) is megszenvedi Trump bevándorlási politikáját

Mexikói gyerekek tüntetnek szüleiktől elragadott kortársaikért az USA mexikóvárosi nagykövetsége előtt.Fotó: RODRIGO ARANGUA/AFP

Magyar család is áldozatául esett Donald Trump zéró toleranciájának, írja a Blikk arra utalva, hogy Trump és kormánya májustól kegyetlen taktikára váltott az illegális bevándorlók ellen:

a letartóztatott szülőket elválasztják gyerekeiktől.

Így járt a 42 éves Zs. Regina és 45 éves párja, K. László is, akiktől kétéves gyermeküket, Leventét szakították el. A kisfiú így magányosan, egy bronxi menekültközpontban ünnepelhette második születésnapját. A Blikk szerint hetek óta alig eszik, nem beszél, és végtelenül szomorú.

John Young, a család barátja szerint a legnagyobb probléma, hogy Levente nem is beszél angolul. K. László Youngtól kérte, hogy próbálja megtalálni a gyereket, és segítsen elintézni, hogy 23 éves lánya, Laura hazavihesse Magyarországra. "Borzasztó ez az egész, pláne, hgoy nem tudjuk, milyen esélyeink vannak" - nyilatkozta a Blikknek Laura, aki azonnal azon kezdett dolgozni, hogy több ezer kilométerről hazahozhassa kisöccsét.

A család sorsát még tragikusabbá teszi, hogy a gyermeküktől több mint hatszáz kilométerre, Buffalóban elzárt szülőket az amerikai törvények alapján gyorsított eljárásban tessékelhetik ki az országból, a gyermek ügyében kötelező a hosszadalmasabb bírósági eljárás, így hetekre-hónapokra elszakíthatják őket egymástól.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.