A szlovák miniszterelnök szerint a korrupció az európai demokráciát fenyegető egyik legnagyobb veszély

külföld
2018 június 27., 19:13
comments 81

„A terrorizmus, a migrációs válság, az erősödő szkepticizmus és az egyes intézményekbe vetett bizalom hiánya a lakosság részéről gyengítik az emberi jogok, a jogállamiság és a demokrácia alapelveit. A sokoldalúság elvét a párbeszéd és a tolerancia, illetve annak a képességnek a hiánya veszélyezteti, hogy meghallgassuk a másikat, továbbá a nemzeti érdekek előtérbe helyezése és a politikai akarat hiánya is,” mondta a szlovák kormányfő az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén Strasbourgban szerdán. A Bumm.sk beszámolója szerint Orbán harcostársának tartott Peter Pellegrini többek közt

  • méltatta a Velencei Bizottság munkáját, megköszönve, hogy tavaly segített Szlovákiának megoldani az alkotmánybírók kinevezésének kérdését.
  • Elítélte a korrupciót, sőt, azt "az európai demokráciát fenyegető egyik legnagyobb veszélyének" nevezte.

Pellegrini hangsúlyozta:

"a Szlovákia által befogadott menekültek alacsony száma nem tükrözi a szolidaritás mértékét."

Szerinte csak azért van kevés menekült az országban, mert a migránsok nem választják azt célországnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.