Csapadékos, szeles napunk lesz

Ez se az a tipikus, június végi nap lesz, már a dolgok időjárási értelmében. Délelőtt még csak a Dunától keletre eső országrészben lesz jellemzően felhős és csapadékos az idő, de aztán fokozatosan a Dunántúlon is megvastagszik a felhőzet.

Egyre nagyobb területen ered majd el az eső, délután az ország déli megyéiben számíthatnak kiadós csapadékra. Megélénkül az északi, északkeleti szél.

Különös módon a déli megyéinkben lesz a leghűvösebb a délelőtt, Zalától Békésig legfeljebb 17-19 fokokra számíthatnak. Északnyugaton 18-20, északkeleten 19-22 fok is lehet. Délutánra, amikod már mindenhol esni fog, délen gyakorlatilag változatlan, 18-20 fokos csúcshőmérsékletet jeleznek, Északon 22-24, az ország legkeletibb csücskében akár 24-26 fok is lehet.

Csütörtöktől melegedés kezdődik, és lassan a csapadék is elmúlik. Hétvégére így már napos, meleg, de még mindig nem kánikulai időnk lesz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.