Homoszexuális hattyúk támadtak emberekre Ausztriában

2018 június 27., szerda 8:33
117

Erőszakkal kellett eltávolítani egy homoszexuális hattyúpárt az ausztriai Grundlsee taváról. A hattyúk ugyanis durva, egyre fokozódó támadásokat intéztek a tóparton sétáló turisták ellen, akik tudtukon kívül túl közel merészkedtek a homoszexuális hattyúpár fészkéhez.

A két hímnek ugyan biológiailag lehetetlen, hogy utódja legyen, de ez nem hátráltatta őket a fészekrakásban, és abban, hogy örökbe fogadjanak és óvjanak egy műanyag kupakot. Egy csöppet sem zavarta őket, hogy a "tojásuk" sose fog kikelni, halálosan komolyan vették feladatukat, a fészek védelmét.

Tavaly nyáron még csak agresszív pózolással próbálták elriasztani a csónakokat és a gyalogosokat, idén viszont Franz Steinegger grundlsee-i polgármester szerint "szintet léptek".

"Rávetették magukat az úszókra, akiket megpróbáltak vízbe fojtani. Ez volt a legfenyegetőbb veszély" - mesélte a polgármester a Kleine Zeitungnak. Szerencsére senki nem fulladt meg, de nagyon sokakat ért támadás. Több úszó kórházi ápolásra is szorult, egyikük nagyon komoly fejsérülést szenvedett.

"Sürgősen cselekednünk kellett. De ahhoz nem volt szívünk, hogy megölessük őket egy vadásszal" - mesélte Steinegger a Daily Mailnek. Szerencsére a polgármester rátalált Alexander Groder vadszakértőre, aki pont ilyen nehéz helyzetekre szakosodott. Groder és neje sikeresen befogta a hattyúkat, amiket aztán egy másik tóra telepítettek át.

Groder amúgy a hattyúk homoszexualitásában látja rendkívüli agressziójuk okát. Szerinte ugyanis a párkapcsolatban az egyik hím el lehet nyomva, ezt élheti ki a fészek agresszív védelmében.

A Science Alert tudósítása szerint a műanyag kupak sorsáról nem érkezett hír.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt