Homoszexuális hattyúk támadtak emberekre Ausztriában

ÁLLAT
2018 június 27., 08:33
comments 116

Erőszakkal kellett eltávolítani egy homoszexuális hattyúpárt az ausztriai Grundlsee taváról. A hattyúk ugyanis durva, egyre fokozódó támadásokat intéztek a tóparton sétáló turisták ellen, akik tudtukon kívül túl közel merészkedtek a homoszexuális hattyúpár fészkéhez.

A két hímnek ugyan biológiailag lehetetlen, hogy utódja legyen, de ez nem hátráltatta őket a fészekrakásban, és abban, hogy örökbe fogadjanak és óvjanak egy műanyag kupakot. Egy csöppet sem zavarta őket, hogy a "tojásuk" sose fog kikelni, halálosan komolyan vették feladatukat, a fészek védelmét.

Tavaly nyáron még csak agresszív pózolással próbálták elriasztani a csónakokat és a gyalogosokat, idén viszont Franz Steinegger grundlsee-i polgármester szerint "szintet léptek".

"Rávetették magukat az úszókra, akiket megpróbáltak vízbe fojtani. Ez volt a legfenyegetőbb veszély" - mesélte a polgármester a Kleine Zeitungnak. Szerencsére senki nem fulladt meg, de nagyon sokakat ért támadás. Több úszó kórházi ápolásra is szorult, egyikük nagyon komoly fejsérülést szenvedett.

link Forrás

"Sürgősen cselekednünk kellett. De ahhoz nem volt szívünk, hogy megölessük őket egy vadásszal" - mesélte Steinegger a Daily Mailnek. Szerencsére a polgármester rátalált Alexander Groder vadszakértőre, aki pont ilyen nehéz helyzetekre szakosodott. Groder és neje sikeresen befogta a hattyúkat, amiket aztán egy másik tóra telepítettek át.

Groder amúgy a hattyúk homoszexualitásában látja rendkívüli agressziójuk okát. Szerinte ugyanis a párkapcsolatban az egyik hím el lehet nyomva, ezt élheti ki a fészek agresszív védelmében.

A Science Alert tudósítása szerint a műanyag kupak sorsáról nem érkezett hír.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.