Semjén Zsolt javaslatára nem sújtanák pénzbírsággal a nincstelen hajléktalanokat

POLITIKA
2018 június 27., 10:57
comments 216

Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes mégiscsak kereszténydemokrata politikus, a jelek szorult is bele valami keresztényi szeretet. Legalábbis az ország leghíresebb, alkalmanként ajándékba kapott pár millió forintnyi értékben vadászgató vadásza ugyanis úgy módosítaná a szabálysértési törvényt, hogy az immár az alkotmányban megtiltott hajléktalankodáson kapott nincsteleneket ne lehessen pénzbírságra büntetni.

Mondjuk ez inkább logikus, mint keresztényi, de azért jár a dicséret.

A dolog fonákja, hogy Semjén a pénzbírság helyett közérdekű munkára ítélné azokat, akik hajléktalanok merészelnek lenni, a közérdekű munkát megtagadókat pedig dutyiba zárná.

Javaslatát teljes valójában itt olvashatják (.pdf).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.