Szijjártó váratlanul kirúgatta a polgári hírszerzést végző Információ Hivatal vezetőjét

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, amiben Szijjártó Péter kérésére Orbán Viktor miniszterelnök felmenti az Információs Hivatal vezetőjét, Pásztor Istvánt.

Hat év után a választásuk után került vissza a polgári hírszerzést végző Információs Hivatal a Külügyminisztériumhoz. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor a nemzetbiztonsági bizottság előtti meghallgatásán kijelentette: az IH változatlan formában működik tovább, nem integrálják más szervezetbe. A Népszavának akkor megerősítette: előtérbe szeretné helyezni a gazdasági hírszerzést: 

„a gazdasági célú hírszerzés valójában egy, az IH-val szembeni elvárásom teljesítése lesz, hogy a hivatal a politikai mellett az ország gazdasági érdekeivel összefüggő érdekérvényesítést is segítse. Ez nem ördögtől való.”

A bizottsági ülésen kérdésekre válaszolva akkor még azt mondta:

nem tervez személyi átalakításokat a Hivatalnál.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.