Szijjártó váratlanul kirúgatta a polgári hírszerzést végző Információ Hivatal vezetőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, amiben Szijjártó Péter kérésére Orbán Viktor miniszterelnök felmenti az Információs Hivatal vezetőjét, Pásztor Istvánt.

Hat év után a választásuk után került vissza a polgári hírszerzést végző Információs Hivatal a Külügyminisztériumhoz. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor a nemzetbiztonsági bizottság előtti meghallgatásán kijelentette: az IH változatlan formában működik tovább, nem integrálják más szervezetbe. A Népszavának akkor megerősítette: előtérbe szeretné helyezni a gazdasági hírszerzést: 

„a gazdasági célú hírszerzés valójában egy, az IH-val szembeni elvárásom teljesítése lesz, hogy a hivatal a politikai mellett az ország gazdasági érdekeivel összefüggő érdekérvényesítést is segítse. Ez nem ördögtől való.”

A bizottsági ülésen kérdésekre válaszolva akkor még azt mondta:

nem tervez személyi átalakításokat a Hivatalnál.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.