Szijjártó váratlanul kirúgatta a polgári hírszerzést végző Információ Hivatal vezetőjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, amiben Szijjártó Péter kérésére Orbán Viktor miniszterelnök felmenti az Információs Hivatal vezetőjét, Pásztor Istvánt.

Hat év után a választásuk után került vissza a polgári hírszerzést végző Információs Hivatal a Külügyminisztériumhoz. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor a nemzetbiztonsági bizottság előtti meghallgatásán kijelentette: az IH változatlan formában működik tovább, nem integrálják más szervezetbe. A Népszavának akkor megerősítette: előtérbe szeretné helyezni a gazdasági hírszerzést: 

„a gazdasági célú hírszerzés valójában egy, az IH-val szembeni elvárásom teljesítése lesz, hogy a hivatal a politikai mellett az ország gazdasági érdekeivel összefüggő érdekérvényesítést is segítse. Ez nem ördögtől való.”

A bizottsági ülésen kérdésekre válaszolva akkor még azt mondta:

nem tervez személyi átalakításokat a Hivatalnál.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.