Szomszéd a pokolból: egy 22 éves pápai férfi kutyákat, macskákat és rókákat ölt, hogy a tetemükkel bosszantsa a haragosát

A Pápai Járási Ügyészség többrendbeli állatkínzás, illetve zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves pápai férfival szemben, aki azért, hogy a haragosát bosszantsa, annak legelőjén részben már elpusztult, részben legyilkolt állatok tetemeit helyezte el.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető régebb óta rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, és, hogy a férfinak kellemetlenséget okozzon, 2017-ben, a tél végén egy elpusztult kutya nyakára drótot tekert, majd a tetemet a lovardához tartozó legelő végébe, jól látható helyre dobta. Ugyanebben az időszakban egy másik, ismeretlen okból elpusztult kutya tetemét is a legelő végében helyezte el.

A vádlott 2017 márciusában élve fogó csapdát helyezett ki az udvarukban, amivel áprilisban két macskát, júliusban egy macskát, majd egy rókát, végül augusztus első napjaiban ismét egy rókát fogott. Mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte, majd a macskák tetemét madzaggal a sértett legelőjén lévő fákra akasztotta. Az elpusztult macskákat mindkét esetben a lovardába járó gyerekek vették észre, és figyelmeztették a sértettet.

Az elpusztított rókákat a vádlott – hogy azok kutyatetemnek tűnjenek – megcsonkította, és zsákba helyezve a sértett legelője melletti fák alá tette. Az elpusztult állatokat a sértett találta meg, aki azokat tényleg kutyának vélte.

A vádlott ezen felül 2017 nyarán többször meggyújtotta az út menti, bokros növényzetet, amiről a tűz a sértett legelőjére is átterjedt. A szénának szánt füves terület leégése miatt cselekményével a sértettnek kb. 25 000 forintos kárt okozott. (Ügyészség)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.