Történelmi mélyponton a forint

Soha nem volt még ennyire gyenge a forint az euróhoz képest. Szerda délután

a 2015 januári 327,62 forintos árfolyamot sikerült alulmúlni, fél hatkor átlépte a 328 szintet is.

Emlékezetes: a 2015-ös mélypontot egy hirtelen sokkhatás okozta, aznap engedte el a frankárfolyamot a svejci jegybank. A Portfolio kiemeli:

a forint kilóg a régiós devizák közül az esésével. A zloty stagnál, a cseh korona a mai kamatemelés után erősödni is tudott.

Kérdéses, hogy beavatkozik-e a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, vagy kitartanak a Matolcsy-féle alacsony kamat mellett a gyenge forint mellett is. A lap idézi a JP Morgan napokban megjelent elemzését, ami a harmadik negyedévre 335-340-es euróárfolyamokat prognosztizál. Az amerikai pénzintézet szerint ennyire gyenge forintnál már muszáj lesz kamatot emelnie az MNB-nek. Hozzáteszik: több, egymás ellentétes céllal zsonglőrködnek Matolcsyék, előbb-utóbb muszáj lesz dönteniük. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.