Történelmi mélyponton a forint

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Soha nem volt még ennyire gyenge a forint az euróhoz képest. Szerda délután

a 2015 januári 327,62 forintos árfolyamot sikerült alulmúlni, fél hatkor átlépte a 328 szintet is.

Emlékezetes: a 2015-ös mélypontot egy hirtelen sokkhatás okozta, aznap engedte el a frankárfolyamot a svejci jegybank. A Portfolio kiemeli:

a forint kilóg a régiós devizák közül az esésével. A zloty stagnál, a cseh korona a mai kamatemelés után erősödni is tudott.

Kérdéses, hogy beavatkozik-e a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, vagy kitartanak a Matolcsy-féle alacsony kamat mellett a gyenge forint mellett is. A lap idézi a JP Morgan napokban megjelent elemzését, ami a harmadik negyedévre 335-340-es euróárfolyamokat prognosztizál. Az amerikai pénzintézet szerint ennyire gyenge forintnál már muszáj lesz kamatot emelnie az MNB-nek. Hozzáteszik: több, egymás ellentétes céllal zsonglőrködnek Matolcsyék, előbb-utóbb muszáj lesz dönteniük. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.