Történelmi mélyponton a forint

gazdaság
2018 június 27., 13:36

Soha nem volt még ennyire gyenge a forint az euróhoz képest. Szerda délután

a 2015 januári 327,62 forintos árfolyamot sikerült alulmúlni, fél hatkor átlépte a 328 szintet is.

Emlékezetes: a 2015-ös mélypontot egy hirtelen sokkhatás okozta, aznap engedte el a frankárfolyamot a svejci jegybank. A Portfolio kiemeli:

a forint kilóg a régiós devizák közül az esésével. A zloty stagnál, a cseh korona a mai kamatemelés után erősödni is tudott.

Kérdéses, hogy beavatkozik-e a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, vagy kitartanak a Matolcsy-féle alacsony kamat mellett a gyenge forint mellett is. A lap idézi a JP Morgan napokban megjelent elemzését, ami a harmadik negyedévre 335-340-es euróárfolyamokat prognosztizál. Az amerikai pénzintézet szerint ennyire gyenge forintnál már muszáj lesz kamatot emelnie az MNB-nek. Hozzáteszik: több, egymás ellentétes céllal zsonglőrködnek Matolcsyék, előbb-utóbb muszáj lesz dönteniük. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.