Vádat emelnek az ápoló ellen, aki egy éven át nyugtató- és altatószereket tett a kollégái kávéjába

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ápolónő ellen, aki közel egy éven át nyugtató-, altatószerekkel mérgezte a kollégáit.

A vádlott 2015 novemberétől ápolónőként dolgozott Pécsen, az Idegsebészeti Klinikán, ahol 2016 tavaszától kezdődően azért tett pszichiátriai gyógyszereket a kollégái kávéjába és ivóvizébe, hogy kipróbálja, és megtudja, milyen hatásuk lesz.

A nővér mindezt heti rendszerességgel, hetente akár többször is megtette, és ezzel a kollégáinak egészségsértést okozott. Az általa adagolt szerek hatására ugyanis feszültség, fáradékonyság, álmosság, izomgörcsök és pánikszerű rosszullétek alakultak ki, és a negatív hatások csak órákon vagy pár napon belül szűntek meg.

Az ápolónő beismerte a bűncselekmény elkövetését, de a tettére nem tudott érdemi magyarázatot adni.

Mivel a gyógyszerek okozta rosszullétek 8 napon belül elmúltak, így a vádlott cselekménye könnyű testi sértésnek minősül, amiért akár 2 év szabadságvesztés is kiszabható. (Ügyészség)