A környezetvédelmi hatósági eljárás ellenére is vágják a fákat Keszthelyen

vidék
2018 június 28., 07:22
comments 104

Arról ír a 24.hu, hogy Keszthelyen, a Balatontól kb. 50 méterre társasházak épülnek egy 8459 m2-es zöldterület helyén, a Helikon strand mögötti és a Balatontourist kempinggel szemközti részen, itt kezdték el kivágni a fákat:

A lap ezzel kapcsolatban megkereste az önkormányzatot, de nem kapott választ, azt viszont kiderítette, hogy környezetvédelmi hatósági eljárás folyik a fakivágások miatt.

Azért történt közérdekű panaszbejelentés, mert a természetvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyták, amikor a fákat a madarak költési időszakában vágták ki. A lapnak egy helyi vállalkozó a fakivágásokról azt mondta: „Ez egy semmilyen terület, csak fűzfák vannak ott.” (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.