A környezetvédelmi hatósági eljárás ellenére is vágják a fákat Keszthelyen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Arról ír a 24.hu, hogy Keszthelyen, a Balatontól kb. 50 méterre társasházak épülnek egy 8459 m2-es zöldterület helyén, a Helikon strand mögötti és a Balatontourist kempinggel szemközti részen, itt kezdték el kivágni a fákat:

A lap ezzel kapcsolatban megkereste az önkormányzatot, de nem kapott választ, azt viszont kiderítette, hogy környezetvédelmi hatósági eljárás folyik a fakivágások miatt.

Azért történt közérdekű panaszbejelentés, mert a természetvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyták, amikor a fákat a madarak költési időszakában vágták ki. A lapnak egy helyi vállalkozó a fakivágásokról azt mondta: „Ez egy semmilyen terület, csak fűzfák vannak ott.” (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.