A környezetvédelmi hatósági eljárás ellenére is vágják a fákat Keszthelyen

Arról ír a 24.hu, hogy Keszthelyen, a Balatontól kb. 50 méterre társasházak épülnek egy 8459 m2-es zöldterület helyén, a Helikon strand mögötti és a Balatontourist kempinggel szemközti részen, itt kezdték el kivágni a fákat:

A lap ezzel kapcsolatban megkereste az önkormányzatot, de nem kapott választ, azt viszont kiderítette, hogy környezetvédelmi hatósági eljárás folyik a fakivágások miatt.

Azért történt közérdekű panaszbejelentés, mert a természetvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyták, amikor a fákat a madarak költési időszakában vágták ki. A lapnak egy helyi vállalkozó a fakivágásokról azt mondta: „Ez egy semmilyen terület, csak fűzfák vannak ott.” (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.