Egy szökevény rózsás flamingó 2005 óta él a vadonban

ÁLLAT
2018 június 28., 10:31
comments 51

A 492-es számú, Tanzániában született rózsás flamingót Dél-Afrikából vitték a kansasi Wichitába 2003-ban.

Két évvel később, 2005 júniusában innen, a Sedgwick Megyei Állatkertből lépett olajra a 347-es társával, miután túl hosszú ideig hagyták, hogy növessze a tollait (amiket a felnőtt példányoknak vissza szoktak vágni, mert már nincs rá szükségük a párosodásnál), így a fegyencek el tudtak repülni.

Egy darabig még a környéken kószáltak, aztán július 4-én, a függetlenség napján egy szörnyű vihar után jobbnak látták örökre lelépni.

Bár korábban látni vélték Arkansasban, Louisianában és még Wisconsinban is, senki sem tudta, mi van vele, valószínűleg azt hitték, hogy elrepült valahova, ahol rég megdöglött. (A társával minden jel szerint ez is történt.)

Csakhogy egy texasi vadaspark gyakornoka a dél-texasi Lavaca-öbölben látta néhány karibi flamingó társaságában.

link Forrás

A 492-es számú madár most 23 éves lehet, de a rózsás flamingók a szabadban akár a 40 éves kort is megérhetik.

A rózsás flamingók nem őshonosak az Egyesült Államokban, csak néha bukkannak fel több ezer kilométerre Texastól, Floridában. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.