Lövöldözés egy amerikai szerkesztőségben, 5 halott

Tbg
bűnügy
2018 június 28., 19:58
comments 42

Valaki vagy valakik lövöldöznek a marylandi Annapolisban egy irodaházban. A CNN által megkérdezett szemtanú szerint a Capital Gazette szerkesztőségében ismeretlenek tüzelni kezdtek.

Az amerikai sajtóban egyelőre azt írják, vannak sebesültek, többeknek súlyos, életveszélyes az állapota. Mások négy halottról írnak, illetve arról, hogy egy fegyveres őrizetben van már. Utóbbit igen, előbbit nem erősítették meg még a hatóságok.

Update, 22:52 - Az amerikai AP hírügynökség szerint 5 halott van és többen súlyosan megsérültek.

Update, 23:27 - A New York-i rendőrség járőröket küldött a nagyobb lapok szerkesztőségeihez elővigyázatosságból.

Az Axios idézi az egyik újságírót, aki bent volt és kiposztolta a borzalmas élményt:

link Forrás

„Nincs annál ijesztőbb, mint amikor többen lövéseket adnak le, miközben az asztalod alatt kuksolsz, majd hallod, hogy újratöltik a fegyvert.”

A Reuters élőben közvetít. (CNN/Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.