És igen, már 330 forint felett van az euró !

gazdaság
2018 június 29., 10:20
comments 485

Péntek reggel átmenetileg erősödött picit, de sajnos nem tartott túl sokáig, a déli órákban 330 fölé ment z euró - írja a Portfolio.

A forint gyengülése mögötti tényezők nem változtak: a Magyar Nemzeti Bank kitart a laza monetáris politika mellett, miközben a nagy jegybankok és a régiós jegybankok egyaránt elindultak a szigorítás útján. Így a forint egyre kevésbé vonzó a befektetőknek.

A piac várja, hogy az MNB mondjon valamint, amivel megvédi a forintot, de egyelőre tegnap csak annyit közölt, hogy "törvényi mandátumának megfelelően a Magyar Nemzeti Bank elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása", és "az MNB sem most, sem a jövőben nem kíván napi árfolyammozgásokat kommentálni".


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.