Nevet cserél a Videoton, júliustól MOL Vidiként fut tovább

futball
2018 június 29., 08:03
comments 87

A Videoton FC július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja a labdarúgó OTP Bank Ligában. 

Az egyesületet 2010 óta támogató MOL az új idénytől már névadó szponzorként áll a csapat mögé.

Garancsi István a klub tulajdonosa a csapat honlapjának a névváltoztásról azt mondta: „Komoly tervekhez komoly pénz kell. A Vidi bizonyította az elmúlt években, hogy képes megújulni és eredményt elérni, de ehhez kellett a MOL támogatása is. Nyolc éve állnak a csapat mögött főszponzorként, és belföldön komoly sikereket értünk el. De mi többet szeretnénk.”

Garancsi István és Hernádi Zsolt Mol-elnök a parlamentben
photo_camera Garancsi István és Hernádi Zsolt Mol-elnök a parlamentben

Az üzletember szerint mos a feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért. 

Elmondta, a névváltoztatásra azért volt szükség, mert a Videoton vállalatcsoporttal nincs szponzorációs együttműködésük, így azonban „az identitásunk megmaradt”. Garancsi elismerte, hogy  két vállalat neve nem szerepelhet a klubnévben, különösen úgy nem, hogy az egyik pénzt fizet a névadóságért, a másik pedig nem. Mivel Videotonnal való megállapodás nem szponzorációs együttműködés, a Videoton vállalatcsoport nem is kért pénzt a név használatáért. De Garancsi nem szeretné, ha  „jogászkodás” lebegne a fejük felett. 

A klub összes csapatát ezen a néven szerepeltetik a hazai versenysorozatokban. Most mindenhol lecserélik a csapatnevet: a nyomtatott anyagok, csapatruházatok is megújulnak. A klubelnök szerint a következő szezonban még találkozhatnak a szurkolók a Videoton FC eddig használt arculatával, lesz egy átmeneti időszak, hiszen nem lehet mindent azonnal lecserélni. A tervek szerint 2019 nyarán már mindenhol az új név jelenik meg. 

Szerinte a csapatot nemcsak a szurkolóink becézik Vidinek, hanem az egész ország, így nem szakadnak el a gyökerektől és hagyományoktól. 

Hozzátette, hosszú távú, emelt összegű támogatásról állapodtak meg a MOL-lal, így tovább tudják erősíteni a csapatot. „Azt gondolom, hogy minden eddiginél reálisabbá vált a csoportkör elérése. Sőt, ez is a kitűzött célunk: minden évben csoportkörbe jutni” - jegyezte meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.