Elfogytak az emberek: júniusban 17 határsértőt fogtak a rendőrök

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Járõrözõ rendõrségi gépjármûvek az ideiglenes biztonsági határzár két kerítése között futó manõverúton a magyar-szerb határon, Bácsalmás térségébenFotó: Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrség hivatalos statisztikái szerint júniusban 17 határsértőt fogtak el a déli határon. Ez jelentős visszaesés az előző hónapokhoz képest: májusban 77 embert, áprilisban 65-öt állítottak elő. 

A negatív rekordot azért nem sikerült megdönteni: márciusban összesen öt embert vettek őrizetbe határsértés miatt, februárban 36, januárban 56 ember került őrizetbe. Az évből eltelt hat hónap alatt összesen 256 embert állítottak elő. 

A határzár szükségességével kapcsolatban épp a napokban kapott kérdéseket a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a bevándorlási válság miatt is összehívott brüsszeli úniós csúcson azt mondta, épp azért nincs nyomás most a határon, mert ott áll a határzár. 

Arra a kérdésre, hogy miért beszél ennek ellenére továbbra is invázióról, annyit mondott, hogy az inváziót meg kell állítani.  (police.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.