Elfogytak az emberek: júniusban 17 határsértőt fogtak a rendőrök

POLITIKA
2018 június 30., 16:31
comments 126
Járõrözõ rendõrségi gépjármûvek az ideiglenes biztonsági határzár két kerítése között futó manõverúton a magyar-szerb határon, Bácsalmás térségében
photo_camera Járõrözõ rendõrségi gépjármûvek az ideiglenes biztonsági határzár két kerítése között futó manõverúton a magyar-szerb határon, Bácsalmás térségében Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrség hivatalos statisztikái szerint júniusban 17 határsértőt fogtak el a déli határon. Ez jelentős visszaesés az előző hónapokhoz képest: májusban 77 embert, áprilisban 65-öt állítottak elő. 

A negatív rekordot azért nem sikerült megdönteni: márciusban összesen öt embert vettek őrizetbe határsértés miatt, februárban 36, januárban 56 ember került őrizetbe. Az évből eltelt hat hónap alatt összesen 256 embert állítottak elő. 

A határzár szükségességével kapcsolatban épp a napokban kapott kérdéseket a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a bevándorlási válság miatt is összehívott brüsszeli úniós csúcson azt mondta, épp azért nincs nyomás most a határon, mert ott áll a határzár. 

Arra a kérdésre, hogy miért beszél ennek ellenére továbbra is invázióról, annyit mondott, hogy az inváziót meg kell állítani.  (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.