Elfogytak az emberek: júniusban 17 határsértőt fogtak a rendőrök

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Járõrözõ rendõrségi gépjármûvek az ideiglenes biztonsági határzár két kerítése között futó manõverúton a magyar-szerb határon, Bácsalmás térségébenFotó: Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrség hivatalos statisztikái szerint júniusban 17 határsértőt fogtak el a déli határon. Ez jelentős visszaesés az előző hónapokhoz képest: májusban 77 embert, áprilisban 65-öt állítottak elő. 

A negatív rekordot azért nem sikerült megdönteni: márciusban összesen öt embert vettek őrizetbe határsértés miatt, februárban 36, januárban 56 ember került őrizetbe. Az évből eltelt hat hónap alatt összesen 256 embert állítottak elő. 

A határzár szükségességével kapcsolatban épp a napokban kapott kérdéseket a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a bevándorlási válság miatt is összehívott brüsszeli úniós csúcson azt mondta, épp azért nincs nyomás most a határon, mert ott áll a határzár. 

Arra a kérdésre, hogy miért beszél ennek ellenére továbbra is invázióról, annyit mondott, hogy az inváziót meg kell állítani.  (police.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.