Némán figyelő nők gyűrűjében magyarázó férfit ábrázoló plakát miatt háborodtak fel Ausztráliában

Egy ausztrál egyetem, az University of Adelaide hirdetése okozott felháborodást a helyi közösségi médiában: azt látni rajta, hogy miközben egy fiatal férfi magyaráz valamit, öt fiatal nő komoly arccal hallgatja.

Nincs rá még bevett magyar fordítás, de ez a hirdetés kritikusai szerint a mansplaining klasszikus esete. Minden olyan jelenet és történés e kategória alá esik, amikor például egy férfi lekezelő, leereszkedő módon oktat ki nőket. Ahogy a BBC megjegyzi, a jelenség szorosan kapcsolódik a "bropriation" gyakorlatához (szintén nincs rá jó fordítás), amikor egy férfi megismétel társaságban egy ötletet, amit elsőnek egy nő mondott ki, és végül ő aratja le vele a babérokat. 

Az egyetem azóta elhatárolódott a fotótól, mint mondják, a hirdetést a regionális önkormányzat intézte, az egyetem vezetősége nem is látta és nem is hagyta jóvá előzetesen. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.