Szexuálisan zaklatta két diákját a tatabányai hittantanár

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy egy tatabányai hittantanár megpróbált szexuálisan molesztálni fiatal lányokat. 

A tatabányai Törvényszék szóvivője a híradónak elmondta, hogy egyiküket arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, a másikat pedig a nadrágjához húzta. Amikor a gyerekek szerették volna elhagyni a termet, azt nem engedte, visszahúzta őket. Jelenleg személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsítja a tanárt a nyomozóhatóság.

A hét, illetve a kilenc éves kislány az osztályfőnöküknek beszélt az esetről. Az iskola feljelentést tett, a rendőrség pedig előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, akiről kiderült, korábban is volt már elítélve hasonló ügy miatt: 2008-ban elsőfokon több mint hét évet kapott, mert nevelt fiával erőszakoskodott. 

A férfi március óta heti egy órában tanított az iskolában, de nem az iskola megbízásában: az egyház választja ki és bízza meg azokat az oktatókat, akik a hittant tanítják. 

Az RTL Klub kereste az egyházmegyét, hogy megkérdezzék, tudtak-e a hitoktató múltjáról, és volt-e a férfinak erkölcsi bizonyítványa. Az egyházmegye ügyvédje azt mondta, addig nem tudnak nyilatkozni, míg hivatalos tájékoztatást nem kapnak a történtekről. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.