Szexuálisan zaklatta két diákját a tatabányai hittantanár

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy egy tatabányai hittantanár megpróbált szexuálisan molesztálni fiatal lányokat. 

A tatabányai Törvényszék szóvivője a híradónak elmondta, hogy egyiküket arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, a másikat pedig a nadrágjához húzta. Amikor a gyerekek szerették volna elhagyni a termet, azt nem engedte, visszahúzta őket. Jelenleg személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsítja a tanárt a nyomozóhatóság.

A hét, illetve a kilenc éves kislány az osztályfőnöküknek beszélt az esetről. Az iskola feljelentést tett, a rendőrség pedig előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, akiről kiderült, korábban is volt már elítélve hasonló ügy miatt: 2008-ban elsőfokon több mint hét évet kapott, mert nevelt fiával erőszakoskodott. 

A férfi március óta heti egy órában tanított az iskolában, de nem az iskola megbízásában: az egyház választja ki és bízza meg azokat az oktatókat, akik a hittant tanítják. 

Az RTL Klub kereste az egyházmegyét, hogy megkérdezzék, tudtak-e a hitoktató múltjáról, és volt-e a férfinak erkölcsi bizonyítványa. Az egyházmegye ügyvédje azt mondta, addig nem tudnak nyilatkozni, míg hivatalos tájékoztatást nem kapnak a történtekről. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.