Az olasz belügyminiszter „nemzetközi populista szövetséget” akar az EP-választásra

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Miután a pártját kormányra segítette Olaszországban, Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője azt a célt tűzte ki maga elé, hogy létrehozza és sikerre viszi jövőre a hasonló gondolkodású nacionalista pártok páneurópai szövetségét. mondta Matteo Salvini az észak-olaszországi Pontidában tartott pártünnepen vasárnap azt mondta:

„Olaszországban a következő 30 évig kormányon maradunk, Európában pedig megalakítjuk a »populisták szövetségét«, és ledöntjük Brüsszel falait.”

Matteo Salvini emlékeztetett, hogy a Liga éppen egy hónapja került kormányra, és a pártnak a következő kihívás a jövő évi európai parlamenti választás lesz. Azt mondta, 2019-ben a nép és az elit méri össze az erejét Európában:

„egyik oldalon az elit, a bankok, a migráció sorakozik, és vele szemben a nép és a munka”.

Az olasz pártvezér elmondta, az a terve, hogy „nemzetközi populista szövetség” alakuljon, ami szerinte az EP-választásokon megszerzi a többséget. „Létrehozom a ligák ligáját” … és „ledöntjük Brüsszel falait” – mondta Matteo Salvini az európai populista erők közötti egységről beszélve. Számára a populista kifejezés dicséretnek számít.

Matteo Salvini az Északi Ligából lett Liga alapításának 28. évfordulóján szólalt fel a lombardiai Pontida kisváros mezején, ahol a párt zöldinges szavazói minden évben összegyűlnek. A párt vezére kb. 75 ezer ember előtt beszélt.

Matteo Salvini beszélt a migrációról is. Azt mondta, az olasz belügyminiszter (azaz ő) dönt az olaszországi kikötők lezárásáról az NGO-k hajói előtt, és a kikötési engedély megtagadása továbbra is érvényes marad. Azt mondta:

„Az NGO-k az embercsempészek barátai, nem Olaszország felelőssége, hogy emberek halnak meg a tengeren.”

Fotó: Miguel Medina/AFP

A felmérések szerint a márciusi választásokon valamivel több mint 17 százalékot szerzett Liga azóta stabil 30 százalékra erősödött, megközelítve a kormánykoalíciós partnere, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) támogatottságát. Elemzők szerint a Liga népszerűségét főleg Matteo Salvini és az általa vezetett belügyminisztérium eddigi migrációs politikája növelte. (MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.