Dánia és Horvátország egy percig se szórakoztak

futball
2018 július 01., 18:51
comments 59
[ Error: Hiányzó widget ]

Soha rosszabb első félidőt!Úgy kezdtek a csapatok, mintha csak kárpótolni akarnának mindenkit a délutáni spanyol-orosz borzalmaiért. A kezdés utáni stukkolópárbaj végén Dánia szerzett bedobást a horvát 16-osnál. Knudsen dobását Delaney lőtte keresztbe az ötösön, a túloldalon M. Jorgensen elé került, aki valahogy átgyötörte egy védő és Šubašić alatt. A horvátok hamar megrázták magukat, a 4. percben Mandžukić góljával egyelnítettek. Ez se volt kevésbé komikus találat, Vrsaljko izompasszát nem sikerült tisztázni, Mandžukić lábára Christensen arcáról pattant a labda.

A gyors gólváltás után, a tizedik percre alakult ki az a játék, amit a kezdetektől vártam: Horvátország szélesen mozgatta a labdát, a dánok a félpályáig nem nagyon támadtak le, de nem is tömörültek be teljesen, így a horvátoknak volt helyük beindulni üres terekbe. Egy ilyen beindulás után akasztotta a 12. percben a gólszerző M. Jorgensen Rebićet a 16-os vonalánál, a kaputól jobbra. Perišić lövését kifejelte a felugró Delaney. A szöglet veszélytelen volt.

A dánok kicsit feljebb is tolták a letámadás vonalát, a horvátok így nem a félpályánál, hanem saját 16-osuk előterében kezdték járatni a labdát. A két gyors gól óvatosabbá tette a csapatokat, türelmesen vártak a lehetőségre. A 23. percben a dánok előtt adódott egy. Kontrának kontra volt, de nem kerültek létszámfölénybe, így Eriksen inkább rálőtte húszról, de egy horvátról szögletre pattant. Abból meg semmi se lett.

Már-már úgy tűnt, hogy kísért a délutáni orosz-spanyol szelleme, amikor hirtelen úgy felpörgött a meccs, hogy jegyzetelni is alig győztem. A 27. percben megint a dánok kerültek helyzetbe. Egy labdaszerzés után gyorsan kiugratták Braithwaite-t, aki az ötös sarkáról nem tudta átemelni a kifutó Šubašićon.

A 29. percben aztán Schmeichel két bravúrja kellett. Előbb Rakitić távoli bombáját tolta ki, de újra a horvátokhoz került a labda. Rebić egy ötforintoson fordult meg, Dalsgaard csak bámulta. Ahogy Schmeichel is, aki nem fogta, hanem középre paskolta az erős beadását. A végén Perišić hét méterről, félfordulatból maga előbb maga alá, majd az ismétlésből a kapu fölé bombázta az elé ütött labdát.

Az ellentámadásból a dánok alakítottak ki lövőhelyzetet, majd az azt követ szögletben is volt veszély. Úgy felpörögtek a csapatok, mint az első öt percben.

Teljesen nyílttá vált a meccs, mindkét csapat mélyen letámadott, igyekezett létszámfölényt kiharcolni a labda körül, és keresték az előrepasszt. A 38. percben a horvátok szabadrúgást kaptak a dán térfél felénél, a bal szélen. Modrić felívelésébe Lovren csúsztatott bele, nem eléggé. Ennél is kevesebb hiányzott egy dán gólhoz, Eriksen a 42. percben rá jellemző zsenialitással pörgetett kapufára. A 44. percben Rakitić próbálkozott megint, gyenge, lapos tekerését Schmeichel könnyen fogta.

Eddig remek a meccs, és semmi sem utal rá, hogy a második félidőre elromlana.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.