Hatalmas pusztítást okoztak az árvizek Romániában

külföld
2018 július 01., 10:45
comments 42

Hatalmas áradásokat okozott Romániában az elmúlt három napban lezúduló nagy mennyiségű csapadék. Többen meghaltak, vasúti hidat és országutakat mosott el a víz, több száz embert ki kellett telepíteni. A hadsereget is bevetették a mentésben. 

Vasárnap reggel több kilométerrel arrébb megtalálták annak a 48 éves férfinak a holttestét, akit még szombaton sodort el a víz a a moldvai Garnicea községből. Egy Arges megyei férfi akkor fulladt meg, mikor lóháton próbált átkelni egy megáradt patakon, egy 81 éves Botosani megyei asszony otthonában halt meg, mikor rászakadt a mennyezet. A hatóságok szerint megfulladt a Vrancea megyei Poiana Cristei-en eltűnt 70 éves nőnek, akinek holttestét szombat este találták meg. 

Vasárnap reggelig több mint 800 embert lakoltattak ki az árvíz elől, közülük legalább hatszázat Kovászna és Brassó megyében. Eddig 14 elöntött főútról tudni, és legalább 250 ház vált lakhatatlanná. 

link Forrás
link Forrás

A Brassó megyei Bodola községben a vasúti híd központi pillérét sodorta el az ár, a híd leomlott, már csak a vasúti pálya elemei lógnak a levegőben.

Közben a román internetet pillanatok alatt körbejárta a kép, amin tűzoltók mentek egy autót a Teleorman megyei Ţigăneşti községben,

két helyi pedig a vízben ülve nézi a padról.

Vasárnap már csak elvétve esett Romániában, a vízügyi szolgálat korábban kiadott riasztási viszont érvényben maradnak estig. (MTI/Főtér)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.