Hatalmas pusztítást okoztak az árvizek Romániában

Hatalmas áradásokat okozott Romániában az elmúlt három napban lezúduló nagy mennyiségű csapadék. Többen meghaltak, vasúti hidat és országutakat mosott el a víz, több száz embert ki kellett telepíteni. A hadsereget is bevetették a mentésben. 

Vasárnap reggel több kilométerrel arrébb megtalálták annak a 48 éves férfinak a holttestét, akit még szombaton sodort el a víz a a moldvai Garnicea községből. Egy Arges megyei férfi akkor fulladt meg, mikor lóháton próbált átkelni egy megáradt patakon, egy 81 éves Botosani megyei asszony otthonában halt meg, mikor rászakadt a mennyezet. A hatóságok szerint megfulladt a Vrancea megyei Poiana Cristei-en eltűnt 70 éves nőnek, akinek holttestét szombat este találták meg. 

Vasárnap reggelig több mint 800 embert lakoltattak ki az árvíz elől, közülük legalább hatszázat Kovászna és Brassó megyében. Eddig 14 elöntött főútról tudni, és legalább 250 ház vált lakhatatlanná. 

A Brassó megyei Bodola községben a vasúti híd központi pillérét sodorta el az ár, a híd leomlott, már csak a vasúti pálya elemei lógnak a levegőben.

Közben a román internetet pillanatok alatt körbejárta a kép, amin tűzoltók mentek egy autót a Teleorman megyei Ţigăneşti községben,

két helyi pedig a vízben ülve nézi a padról.

Vasárnap már csak elvétve esett Romániában, a vízügyi szolgálat korábban kiadott riasztási viszont érvényben maradnak estig. (MTI/Főtér)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.