Letartóztattak egy 52 éves férfit, aki a gyanú szerint az egyik coloradói erdőtüzet okozta

Szombaton letartóztatták az 52 éves Jesper Joergensent, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta az Egyesült Államok szárazságtól sújtott, délnyugati részén bekövetkezett tucatnyi erdőtűz közül az egyiket (Springs Fire), ami 15 ezer hektáron pusztítva épületeket is megsemmisített, és több száz embert kényszerített arra, hogy elhagyják az otthonukat.

A legnagyobb, egy hónapja tomboló coloradói erdőtűz, a 416 Fire 2018. június 29-én.Fotó: Scott DW Smith/CrowdSpark

A férfi nem amerikai állampolgár, így – miután gyújtogatásért vádat emeltek ellene – át fogják adni a bevándorlási hatóságnak. (Yahoo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.