Semjén Zsolt szerint természetes, hogy "a Magyarországon élő, állam- és nemzetalkotó nemzetek tagjai magyar állampolgárok lehetnek"

Harminckét magyarországi bolgár tett állampolgársági esküt vasárnap Budapesten. A jelenlévő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében elmondta, hogy

"amennyire természetes az, hogy a külhoni magyarság megkaphatja a magyar állampolgárságot, ugyanolyan egyértelmű az is, hogy a Magyarországon élő, állam- és nemzetalkotó nemzetek tagjai magyar állampolgárok lehetnek".

Ez annyira természetes, hogy magától nem gondolt erre, de miután Varga Szimeon, a bolgár nemzetiség szószólója megkereste őt ez ügyben, eldöntötte, hogy felkarolja az ügyet. Felkarolását Áder János karolta tovább, és jóváhagyta az állampolgársági kérelmeket. Magyarországi Bolgárok Egyesületének vezetője, Muszev Dancsó az MTI-nek elmondta, hogy "speciális helyzet alakult ki a közösségen belül, mivel nagyon sok aktív közösségi tagnak nem volt állampolgársága különböző okokból. A most állampolgárságot kapottak között van egyházbizottsági tag, egyesületi elnökségi tag, pedagógus, igazgató, kulturális intézmény vezetője. Bár mind aktív közösségi tagok, közjogi értelemben eddig nem tudtak részt venni az önkormányzati közösségi életben, mivel nem volt szavazati joguk."

(MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.