Száz tévécsatornát néz az átlag magyar

gazdaság
2018 július 01., 12:39
comments 163

A Telenet.hu előfizetésrendelő, árösszehasonlító portál által közzétett adatok szerint gyorsuló ütemben nő a magyarok technológiai igénye.

Míg tavaly 70 volt, most már 170 Mbps sávszélesség lett az átlagos igényelt internet előfizetés gyorsasága.

A portál szerint 20117-ben a leadott előfizetési igények 36 százaléka volt 20 Mbps alatti, idén ez az arány alig húsz százalék. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint 

  • Budapesten átlagosan 330 Mbps sávszélességre,
  • a nagyobb városokban 250 Mbps sávszélességre,
  • a kisebb településeken pedig 150 Mbps-re fizetnek elő.

A sebességnövekedés nem eredményezett drágulást: a tavalyi havi 5100 forintos átlagár 2018-ban száz forinttal nőtt. 

Ami meglepő, hogy nőtt az átlagosan megrendelt tévés előfizetések csatornaszáma. Tavaly 78 adóra fizetett elő az átlag magyar, idén már hússzal többre, 98-ra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.