A hullaházban vették észre, hogy lélegzik a halott

Egy dél-afrikai nő autóbalesetet szenvedett, a mentősök pedig úgy látták, az élet semmilyen formáját sem mutatja, és halottnak nyilvánították. A nő szerencséje, hogy a hullaház egyik dolgozója még egyszer ránézett a már hűtőben fekvő nőre, és észrevette, hogy lélegzik - írja a BBC. A nő nevét nem árulták el, de azt lehet tudni, hogy már kórházban van. Vizsgálják, hogyan fordulhatott elő a hiba, de  mentőtársaság szóvivője azt nyilatkozta, nem azért történt, mert az ő munkatársaik nem elég képzettek. 

Nem ez az első ilyen eset az országban, hét évvel ezelőtt egy 50 éves férfi tért magához sikítva a hullaházban, 2016-ban pedig egy szintén autóbalesetet szenvedett áldozatot nyilvánítottak halottnak, pedig még élt. Ő öt órával azután, hogy a hibát észrevették, meghalt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.