A hullaházban vették észre, hogy lélegzik a halott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy dél-afrikai nő autóbalesetet szenvedett, a mentősök pedig úgy látták, az élet semmilyen formáját sem mutatja, és halottnak nyilvánították. A nő szerencséje, hogy a hullaház egyik dolgozója még egyszer ránézett a már hűtőben fekvő nőre, és észrevette, hogy lélegzik - írja a BBC. A nő nevét nem árulták el, de azt lehet tudni, hogy már kórházban van. Vizsgálják, hogyan fordulhatott elő a hiba, de  mentőtársaság szóvivője azt nyilatkozta, nem azért történt, mert az ő munkatársaik nem elég képzettek. 

Nem ez az első ilyen eset az országban, hét évvel ezelőtt egy 50 éves férfi tért magához sikítva a hullaházban, 2016-ban pedig egy szintén autóbalesetet szenvedett áldozatot nyilvánítottak halottnak, pedig még élt. Ő öt órával azután, hogy a hibát észrevették, meghalt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.