Ausztriában a dolgozó nők fele részmunkaidős

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amikor az Európai Unió soros elnöksége új országra száll, az Eurostat hagyományosan egy infógrafikát készít, ezúttal Ausztriát mutatja be röviden az ábra - írja a Portfolio.hu. A képről kiderül, hogy az országban dolgozó nők csaknem felének, 47,9 százaléknak részmunkaidős állása van.  Ezzel egyébként még így sem elsők az Európai Unióban, Hollandiát még meg kell előzniük. Abban viszont ők a legjobbak, hogy a csomagolóanyagok 67,1 százalékát hasznosítják újra.

Fotó: Eurostat

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.