Gumimatracos oroszt mentett a Frontex

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az EU határőrizeti terve a szokásostól meglehetősen eltérő feladatot végzett Kréta közelében a nyílt vízen: egy 55 éves orosz turistát kellett kimenteniük, aki gumimatracán sodródott ki a nyílt vízre. A Frontex helikopteréről felvételeket is készítettek a drámai mentésről, melyet csütörtökön hajtottak végre. Az áramlatok és a szél miatt a nő 11 km(!)-re sodródott a parttól. A pórul járt turistát a Frontex vette észre, de végül a görög parti őrség mentette ki a vízből, és vitte a szárazföldre.

Fotó: Frontex
Fotó: Frontex
Fotó: Frontex

(via)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.