Simicskó azt szeretné, ha az iskolában tanítanák a hazafiasságot és a nemzettudatot

politika
2018 július 02., 03:42
comments 247

Interjút adott a kormányzati ügyekben mindig túl jól értesült Magyar Időknek Simicskó István volt honvédelmi miniszter, akit Orbán Viktor Benkő Tiborra cserélt. Hogy ő maga mit gondol arról, hogy a miniszterelnök miért váltotta le, a beszélgetésből sajnos nem derül ki, de csomó más dolog igen. Például hogy már az iskolában meg kéne tanítani a gyerekeknek a hazafiasságot.

link Forrás

Simicskó büszke a déli határzár felépítésére és a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programra, illetve arra, hogy milyen sok tartalékos tiszt van már az országban, mint mondja, „a fegyelmezett katonaembereket természetesen a vállalatok is szívesen alkalmazzák”.

De nem áll meg, dolgozik tovább, csak most kormánybiztosként, nem miniszterként. Nagyon nagy dolgokban töri a fejét, leginkább abban, hogyan verje bele a gyerekek fejében a honvédelem fontosságát és a nemzettudatot.

„Hiába van a legjobb tananyag, ha az az értékrend a tényleges nevelés során nem tud megfelelően célt érni. Ha csak egyetlen fiatal lelkét meg tudjuk érinteni, és át tudunk adni neki valamit abból a tapasztalatból, amivel rendelkezünk, akkor a mi nemzedékünk már nem élt hiába. Harcművészként tudom, ahhoz, hogy egy ügy tovább éljen, legalább két ember kell: egy mester és egy tanítvány.”

Simicskó úgy véli, az lenne a legjobb, ha már általános iskolában elkezdődne a „szellemi honvédelem” fejbe ültetése. Mostani megbízatását azért tartja fontosnak, mert 

„ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék.”

Szerinte „egyfajta értékszűrőt kellene alkalmaznunk minden globális folyamattal szemben: ami a mi értékrendünkkel ellentétes, azt ne fogadjuk el, ne vegyük át. A szűrő pedig a szívünkben van. Ha ez a hazafias nevelési program elkezdődik, akkor talán könnyebb dolguk lesz a fiataljainknak is megállni a helyüket és megőrizni magyarságunkat.”

Ezután teszik fel neki a legbelemenősebb kérdést:

„Honnan fakad ez a rendíthetetlennek tűnő honszeretet, elkötelezettség az ön életében?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.