Simicskó azt szeretné, ha az iskolában tanítanák a hazafiasságot és a nemzettudatot

2018 július 2., hétfő 3:42
250

Interjút adott a kormányzati ügyekben mindig túl jól értesült Magyar Időknek Simicskó István volt honvédelmi miniszter, akit Orbán Viktor Benkő Tiborra cserélt. Hogy ő maga mit gondol arról, hogy a miniszterelnök miért váltotta le, a beszélgetésből sajnos nem derül ki, de csomó más dolog igen. Például hogy már az iskolában meg kéne tanítani a gyerekeknek a hazafiasságot.

Simicskó büszke a déli határzár felépítésére és a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programra, illetve arra, hogy milyen sok tartalékos tiszt van már az országban, mint mondja, „a fegyelmezett katonaembereket természetesen a vállalatok is szívesen alkalmazzák”.

De nem áll meg, dolgozik tovább, csak most kormánybiztosként, nem miniszterként. Nagyon nagy dolgokban töri a fejét, leginkább abban, hogyan verje bele a gyerekek fejében a honvédelem fontosságát és a nemzettudatot.

„Hiába van a legjobb tananyag, ha az az értékrend a tényleges nevelés során nem tud megfelelően célt érni. Ha csak egyetlen fiatal lelkét meg tudjuk érinteni, és át tudunk adni neki valamit abból a tapasztalatból, amivel rendelkezünk, akkor a mi nemzedékünk már nem élt hiába. Harcművészként tudom, ahhoz, hogy egy ügy tovább éljen, legalább két ember kell: egy mester és egy tanítvány.”

Simicskó úgy véli, az lenne a legjobb, ha már általános iskolában elkezdődne a „szellemi honvédelem” fejbe ültetése. Mostani megbízatását azért tartja fontosnak, mert 

„ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék.”

Szerinte „egyfajta értékszűrőt kellene alkalmaznunk minden globális folyamattal szemben: ami a mi értékrendünkkel ellentétes, azt ne fogadjuk el, ne vegyük át. A szűrő pedig a szívünkben van. Ha ez a hazafias nevelési program elkezdődik, akkor talán könnyebb dolguk lesz a fiataljainknak is megállni a helyüket és megőrizni magyarságunkat.”

Ezután teszik fel neki a legbelemenősebb kérdést:

„Honnan fakad ez a rendíthetetlennek tűnő honszeretet, elkötelezettség az ön életében?”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt